Agenda

Principesa Maria, la lansarea unui nou volum despre Regina Maria FOTO

Principesa Maria, la lansarea unui nou volum despre Regina Maria FOTO camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Alteţa Sa Regală a fost inviată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” la evenimentul de lansare a albumului de fotografie “Regina şi Frontul".

Volumul, scris în limba română şi în limba engleză, are o remarcabilă colecţie de fotografii rare, precum şi un text detaliat, bogat în informaţii legate de Primul Război Mondial şi de prezenţa pe front a Reginei Maria, simbolul feminin al curajului şi hotărârii în prima conflagraţie mondială.

Cu ocazia lansării, a fost vernisată expoziţia „Regina şi Frontul”, în holul Bibliotecii Universitare, în prezenţa unor invitaţi precum Raed Arafat şi Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii.

Evenimentul cultural se înscrie în manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri şi a fost realizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române, Asociaţia România Culturală, Fundaţia Prietenie Fără Frontiere şi Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

Albumul de fotografie „Regina şi Frontul” reprezintă o continuare a proiectului cultural „Regina Soldat”, realizat de Asociaţia România Culturală, câştigătoarea premiului Administraţiei Fondului Cultural Naţional pentru Celebrarea Centenarului 2017.

Foto. Daniel Angelescu

Modifică Setările