Case Regale

Prinţesa Maria de Liechtenstein a murit în urma unui atac cerebral

de admin

Prinţesa Maria de Liechtenstein a murit în urma unui atac cerebral

Casa de Liechtenstein a anunţat că suverana-consort a Principatului Liechtenstein s-a stins din viaţă sâmbătă după-amiază.

Prinţesa Maria de Liechtenstein, soţia Principelui de Liechtenstein Hans-Adam al II-lea, a murit la vârsta de 81 de ani, la spital, după ce miercuri a suferit un accident vascular cerebral. Familia i-a fost alături când şi-a dat ultima suflare în spitalul din Grabs şi, după ce a primit ultimele sacramente, „a decedat paşnic şi cu o mare încredere în Dumnezeu“, se precizează în comunicatul remis de Csaa de Liechtenstein.

Născută Contesa Maria Kinsky de Wchinitz şi Tettau la 14 aprilie 1940, la Praga, aceasta s-a căsătorit cu Principele Suveran de Liechtenstein, Hans Adam al II-lea (pe atunci principe ereditar), în anul 1967. Principesa a fost mama Principelui Ereditar Alois, a Principilor Maximilian şi Constantin, precum şi a Principesei Tatiana.

Suverana-consort de Liechtenstein a absolvit Universitatea din München (Academia de Arte Aplicate) în anul 1961. A fost preşedinta Crucii Roşii din Liechtenstein timp de două decenii şi a fondat o serie de organizaţii de caritate. Aceste organizaţii au avut, în ultimii treizeci de ani, şi proiecte în ţara noastră.

Prinţesa consoartă, ca şi soţul ei, se retrăsese din viaţa publică.

Comentarii

Modifică Setările