Royals

Prinţii William şi Harry şi ultimul telefon dat de Diana: „Ne grăbeam să-i spunem «La revedere»”

Prinţii William şi Harry şi ultimul telefon dat de Diana: „Ne grăbeam să-i spunem «La revedere»”

La 20 de ani de la tragica dispariţie a Dianei din 1997, Prinţul William şi Prinţul Harry au acceptat să vorbească deschis despre figura maternă care le-a lipsit teribil în toţi aceşti ani, în documentarul televizat Diana our Mother: Her Life and Legacy, difuzat pe 26 iulie. Pe 31 august 1997, cei doi prinţi aveau 15, respectiv 12 ani. Prinţii au fost foarte ataşaţi de mama lor „Prima dată când am plâns-o pe mama a fost la Althorp, pe insula pe care a fost înmormântată. Şi încă o dată, probabil, în toţi aceşti 20 de ani. Înţelegeţi de câtă frustrare mai am nevoie, încă, să mă eliberez! Îmi amintesc momentul în care priveam marea de flori din faţa gardului palatului Kensington şi-mi spuneam: «Cum se face că toţi oamenii aceştia care n-au cunoscut-o deloc pe mama mea pot vărsa lacrimi şi exprima mai multă emoţie decât mine?» .“ Este mărturisirea emoţionantă a Prinţului Harry, completată de cea a fratelui său mai mare, care dezvăluie că momentul pierderii mamei sale a fost ca o lovitură de cuţit în inimă.

Dar o mărturisire şi mai interesantă a celor doi prinţi este cea legată de despărţirea părinţilor lor, Diana şi Charles, în anul 1992.

Diana alături de Harry

„Din momentul în care ei s-au separat, am simţit că n-o vom mai vedea niciodată pe mama noastră atât cât avem nevoie şi că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu tatăl nostru. Ne-am împărţit între cei doi. A fost o manieră interesantă de a creşte“, spune Harry.

La rândul lui, Ducele de Cambridge şi-a imaginat cum ar fi fost ca Diana să trăiască şi să-şi cunoască nepoţii, pe George, 4 ani, şi pe Charlotte, 2 ani. „Există două bunici în existenţa lor, aşa că este important ca ei să ştie cine a fost ea. I-ar fi iubit la nebunie. I-ar fi vizitat, probabil, la ora băiţei şi ar fi provocat un haos total cu spumă de baie şi apă peste tot.“

Kate, Will şi Harry, vizitând grădina amenajată în memoria Dianei

Ambii fraţi au rămas cu un sentiment de amărăciune, amintindu-şi de ultima convorbire telefonică avută cu mama lor, în 1997, când aceasta era la Paris, iar ei la Balmoral, reşedinţa de vară a familiei regale. O convorbire nu mai lungă de cinci minute, căci băieţii erau nerăbdători să se întoarcă la joacă cu verişorii lor. A fost, însă, de-ajuns pentru Diana, care voia doar să le audă vocile.

„Ne grăbeam să-i spunem «La revedere». Dacă ştiam ce-avea să se întâmple, nu m-aş fi arătat atât de plictisit. Acel telefon este încă foarte greu de digerat pentru mine. Ultimele ei cuvinte încă ne bulversează“, mărturiseşte William.

Modifică Setările