Royals

Prinţul Andrew (60 de ani) - cum a ajuns unul dintre fiii Reginei Elisabeta a-II-a o ruşine regală

Prinţul Andrew (60 de ani) - cum a ajuns unul dintre fiii Reginei Elisabeta a-II-a o ruşine regală camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

În spatele porţilor închise ale reşedinţei sale, Prinţul Andrew, fratele mai mic al lui Charles, trăieşte un calvar din cauza reputaţiei făcute franjuri.

Alungat de mama sa, Regina Elisabeta, din rândurile aristocraţiei respectabile şi forţat să renunţe la privilegiile cu care vine la pachet originea sa, Prinţul Andrew (60) este pur şi simplu dărâmat din cauza informaţiilor noi legate de scandalul cu sclave sexuale minore, în care a fost implicat. „El a crezut că povestea cu Epstein va dispărea în uitare şi lumea se va lua cu altele. Dar lucrurile se complică, iar acum spune că viaţa lui a ajuns un iad“, susţin surse din apropierea acestuia.

Şi poate că povestea chiar ar fi trecut pe un plan secundar sau chiar şi mai insignifiant dacă cei de la Netflix nu ar fi realizat, recent, un documentar fix despre ea, denumit „Jeffrey Epstein: Filthy Rich“. În acest documentar, Virginia Roberts Giuffre (36), femeia care a declarat că a fost forţată să facă sex cu Prinţul Andrew de trei ori, la începutul anilor 2000, pe când avea doar 17 ani, vine cu noi declaraţii bombă. Aflăm, de exemplu, cum un Prinţ Andrew cu o imagine destul de respectabilă în public dansa lasciv cu Virginia, în condiţiile în care fata era semidezbrăcată, la una dintre petrecerile date de Epstein pe insula lui privată din Caraibe, supranumită a plăcerilor. Sau cum, înainte să o violeze, acelaşi prinţ glumea că aceasta este apropiată de vârstă de fetele lui, Prinţesele Beatrice şi Eugenie. Femeia a mai povestit şi despre o orgie sexuală cu minore la care a fost prezent şi Andrew, organizată tot în Caraibe, la care au mai participat alte nouă fete care nu vorbeau engleză.

Căderea lui Andrew a început din toamna anului trecut, când a fost asociat cu miliardarul şi filantropul american Jeffrey Epstein (decedat anul trecut, după ce s-a sinucis în închisoare), acuzat de trafic sexual cu minore, oferite prietenilor lui sus-puşi. Unul dintre aceştia a fost Prinţul Andrew, care refuză să recunoască că ar fi întâlnit-o pe această Virginia, cu atât mai mult că ar fi făcut sex cu ea.

În plus, acesta susţine că nu a ştiut de abuzurile sexuale ale prietenului său, miliardarul pedofil Jeffrey Esptein. Problema este că nimeni nu-l crede, nici chiar anchetatorii americani care se ocupă de caz. Al treilea născut al Reginei Elisabeta a fost poreclit în tinereţe Randy Andy, datorită apetitului său pentru petreceri şi călătorii la clasa întâia în jurul lumii, mixând afacerile cu plăcerea. Evident că membrii prolifici ai casei regale britanice nu se mai pot asocia cu un prinţ căzut în dizgraţie. Ca mamă, regina nu l-a abandonat de tot, însă Prinţul Charles şi Prinţul William îl acuză că a făcut de râs familia, în timp ce Kate Middleton îl consideră o ruşine. La rândul lor, Prinţul Harry şi Meghan Markle sunt dezgustaţi de Andrew şi îl evită complet.

Singurul aliat al prinţului în aceste vremuri negre este chiar fosta lui soţie, Sarah Ferguson, la rândul ei o oaie neagră a casei regale. Fosta Ducesă de York, care a divorţat de Andrew în 1996, locuieşte încă cu acesta, îi este prietenă şi îl ajută pe prinţ să depăşească acest moment neplăcut. Şi perioada chiar este neplăcută, sursele mărturisind că acesta nu doarme noaptea din cauza stresului legat de noile dezvăluiri despre scandal şi cu gândul că ar putea ajunge de la palat, la închisoare.

„Nu mi-l imaginez în acelaşi loc cu criminalii şi cu hoţii. Ar fi cel mai mare coşmar al lui devenit realitate“, susţine un apropiat care consideră că Andrew, rămas acum şi fără bani, nu va supravieţui la mititica. Spuneam că regina şi mama acestuia, Elisabeta, nu l-a abandonat complet pe fiul ei preferat, ba chiar îi crede partea lui de poveste şi-l încurajează să colaboreze cu cei de la FBI în scandalul traficului de minore. Va schimba, oare, Andrew confortul palatului cu răcoarea unei celule cu gratii?