Royals

Prinţul Charles, amintiri din timpul liceului: "Mă simt ca-n iad aici. Colegii mei de cameră sunt oribili"

Prinţul Charles, amintiri din timpul liceului: "Mă simt ca-n iad aici. Colegii mei de cameră sunt oribili"

Prinţul Charles, sărbătoritul zilei ajuns la 70 de ani este un om fericit, în ciuda dramei care i-a măcinat a doua parte a vieţii. Ne referim la perioada în care a fost prizonierul unei căsnicii nefericite cu Lady Diana, la rândul ei victimă a acestui mariaj aranjat.

Au trecut ani buni de-atunci, Charles s-a căsătorit între timp cu Camilla, femeia pe care a iubit-o tot timpul, iar cei doi băieţi ai lui sunt căsătoriţi, unul dăruindu-i, deja, trei nepoţi.

Iar cel mic, Harry, o va face în primăvară.

Spre deosebire de prinţii William şi Harry, care au avut parte de toată afecţiunea părinţilor lor, Charles şi Diana, moştenitorul coroanei britanice n-a simţit aceeaşi tandreţe din partea mamei regine şi a tatălui său, Prinţul Philip.

Într-un interviu pentru Vanity Fair, Charles povesteşte despre educaţia riguroasă pe care a trebuit să o urmeze în calitatea lui de prinţ moştenitor, cele mai amestecate sentimente avându-le în perioada în care a trebuit să urmeze liceul cu internat Gordonstoun din Scoţia, acelaşi la care a studiat şi Prinţul Philip.

Acolo, Charles a urmat cursuri de matematică, limba engleză, literatură engleză, latină, franceză şi istorie. În ciuda caracterului exclusivist al instituţiei de învăţământ, Charles a urât-o. Ba chiar mărturisea, în acele zile, că se simte ca-n iad acolo. 

"Nu pot să dorm mai deloc în internat, deoarece sforăi şi sunt lovit mereu în cap. Colegii mei de cameră sunt nebuni. Doamne, sunt oribili", dezvăluia odată, Charles, într-o scrisoare.

În ciuda acestor momente dificile de la Gordonstoun, Charles a fost ales şef de promoţie înainte de a absolvi liceul, în anul 1967. 

Foto: Getty Images