News

Prinţul Charles, prima reacţie după dispariţia Prinţului Philip: "A fost iubit şi apreciat”

Prinţul Charles, prima reacţie după dispariţia Prinţului Philip: "A fost iubit şi apreciat”

Se desparte cu durere de tatăl său, omul care i-a fost aproape în cele mai grele. În această perioadă de doliu, Charles, moştenitorul coroanei, a ţinut să vorbească mulţimii despre dispariţia Prinţului Philip şi despre rolul jucat de acesta în viaţa familiei regale.

”Ne va lipsi enorm, familiei mele şi mie. A fost iubit şi apreciat”, a spus prinţul de Wales,  care a mulţumit populaţiei pentru sprijin, într-o declaraţie televizată, susţinută din faţa reşedinţei sale Highgrove House, din comitatul englez Gloucestershir.

„Tatăl meu a servit practic în ultimii 70 de ani, în modul cel mai devotat şi mai remarcabil, Regina, familia, ţara şi întregul Commonwealth. Dragul meu tată a fost o persoană specială care, mai presus de toate, ar fi fost uimit de reacţia şi de lucrurile emoţionante care s-au spus despre el şi, din acest punct de vedere, noi, familia mea, suntem profund recunoscători pentru toate acestea”, a spus prinţul Charles în faţa presei.

Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, vor avea loc la 17 aprilie, la Capela St. George, de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat staff-ul Palatului Buckingham. Înaintea funeraliilor vor fi opt zile de doliu naţional.

 

 

Modifică Setările