Meghan & Harry

Prinţul Harry, acuzat din nou de ipocrizie. Luptă împotriva poluării şi a schimbărilor climatice, dar zboară doar cu avioane private

Prinţul Harry, acuzat din nou de ipocrizie. Luptă împotriva poluării şi a schimbărilor climatice, dar zboară doar cu avioane private camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Orice ar face Harry este privit cu ochi critici.

Cel mai recent, acesta a stârnit mânia presei şi a activiştilor ecologişti pentru faptul că a efectuat o cursă cu private jet-ul, la doar câteva luni după ce a ţinut un discurs despre poluare şi schimbările climatice. Ei bine, prinţul în vârstă de 36 de ani a făcut, joia trecută, o cursă cu un avion privat cu o capacitate de 20 de locuri între localităţile Aspen, Colorado, şi Santa Barbara, California, acolo unde locuieşte alături de Meghan Markle şi cei doi copii ai lor.

Cursa a durat două ore şi se presupune că ar fi emis aproape 10 tone de dioxid de carbon. Avionul Gulfstream îi aparţine unui amic cu care Harry joacă polo pe iarbă, pe numele lui Marc Ganzi şi care a participat la meciul caritabil organizat în Aspen de către Harry. Mişcarea vine la trei luni după ce Harry a declarat că schimbările climatice sunt unele dintre cele mai mai presante probleme cu care ne confruntăm, atrăgând atenţia că, dacă nu acţionăm cu toţii, paneta va muri.

Nu este prima dată când Harry zboară cu un avion privat: în trecut, acesta a schimbat patru avioane particulare în 11 zile, una dintre curse fiind cu destinaţia Sicilia, acolo unde prinţul era invitat la un summit ecologist.

Nu-i de mirare că prinţul este acuzat că ar fi ipocrit...

Comentarii

Modifică Setările