Royals

Prinţul Harry: "Am fost instruit să ajut oamenii cu probleme mintale"

Prinţul Harry: "Am fost instruit să ajut oamenii cu probleme mintale"

Prinţul Harry a participat la un stagiu de formare profesională pentru a învăţa cum să ajute persoanele care se confruntă cu tulburări mintale. Al cincilea în linia la tronul Marii Britanii, năstruşnicul Harry, a patricipat la un curs de pregătire de două zile în timp ce lucra cu militari şi femei aflate în suferinţă la o unitate de recuperare a personalului militar din Londra, în momentul în care a părăsit armata, după 10 ani de carieră.

Practic, Harry nu s-a ales cu o calificare după această experienţă, dar intenţionează să îşi folosească cunoştinţele dobândite în acea perioadă în activitatea sa publică cu veteranii militari, o parte importantă a rolului său de oficial al Casei Regale Britanice.

Harry a lăsat să se înţeleagă că şi el a avut perioade dificile în cele două tururi în prima linie în Afganistan, lovindu-se de numeroasele probleme cu care se confruntă militarii, din cauză că trebuie să părăsească, la un moment dat, marea familie a armatei. O sursă chiar a spus: "Prin munca sa la unitatea de recuperare, Harry a participat la un curs de două zile în cadrul căruia a învăţat să ajute vârstnicii cu probleme mintale, sau pe cei care se confruntă cu depresia. Este vorba de sănătatea mintală - ce faci atunci când cineva vine la tine, ce cuvinte ar trebui să foloseşti, cum să abordezi problema, este şi despre multiplele probleme cu care veteranii se confruntă. "

Detaliile despre training-ul la care a participat Harry vin după ce mai multe celebrităţi, precum jucătorul de  cricket Anglia Freddie Flintoff, jurnalistul Mark Austin şi comediantul Ruby Wax au vorbit sincer despre experienţele lor cu bolile psihice, ca parte a unui nou proiect demarat de feţele regale. Ducele şi Ducesa de Cambridge, dar şi  Printul Harry au lansat chiar şi zece filmuleţe cu oameni din toate categoriile de viaţă care vorbesc despre luptele lor cu anxietatea, alcoolismul, depresia, traumele şi tulburările de alimentaţie. Videoclipurile fac parte dintr-o campanie de amploare, în plină desfăşurare, şi rulează tocmai pentru a rezolva şi, în unele cazuri, a preîntâmpina problemele de sănătate mintală la bătrâni.

Foto: Captură Video