Meghan & Harry

Prinţul Harry s-a angajat la o firmă din San Francisco. Ce job are ducele şi cu cât va fi plătit pentru el?

Prinţul Harry s-a angajat la o firmă din San Francisco. Ce job are ducele şi cu cât va fi plătit pentru el? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Am trăit s-o vedem şi pe-asta: nepotul Reginei Elisabeta s-a angajat, ca toţi oamenii de rând.

Ei bine, da, Prinţul Harry este noul director de impact (orice ar însemna asta) al unei firme de life coaching (sfaturi pentru o viaţă mai bună) din San Francisco, Better Up. Care sunt responsabilităţile lui? Deşi se precizează că va avea un cuvânt de spus în deciziile firmei, Harry va fi folosit, în special, ca imagine a acesteia.

O imagine cu el este deja afişată proeminent pe site-ul firmei, alturi de titulatura sa, Prinţul Harry, Duce de Sussex, şi CV-ul acestuia. Fondatorul firmei a refuzat să dezvăluie dacă prinţul va fi plătit pentru jobul său, însă mai mult ca sigur că va fi. Unele surse susţin că, cel mai probabil, lui Harry i s-a donat o cotă parte din acţiunile firmei, una care valoarează 1,7 miliarde de dolari, şi asta chiar dacă prinţul n-a mai lucrat vreodată în lumea corporaţiilor. Sau n-a mai lucrat vreodată, pur şi simplu.

Harry a confirmat într-un comunicat că se va alătura firmei cu scopul de a aduce în actualitate problema sănătăţii mentale, printre altele. Prinţul în vârstă de 36 de ani, care s-a luptat cu problemele lui emoţionale în trecut, a recunoscut că foloseşte de luni bune aplicaţia acesteia companii. 

Jobul de director de impact este destul de rar în lumea corporaţiilor, fiind mai întâlnit în sectorul caritabil, fiind remunerat cu sume ce pornesc de la circa 100.000 de dolari/an. Cu toate acestea, suma despre care vorbim în cazul lui Harry se poate ridica la câteva zeci de milioane/an, deşi fondatorul acestei firme spune că prinţul nu a fost angajat doar pe post de... mascotă.

Comentarii

Modifică Setările