Royals

Prinţul Philip are probleme de sănătate. Soţul Reginei Elisabeta a fost internat de urgenţă. În ce stare se află

Prinţul Philip are probleme de sănătate. Soţul Reginei Elisabeta a fost internat de urgenţă. În ce stare se află

Prinţul Philip a fost internat, ieri seară, după ce a acuzat o stare de rău, la spitalul privat King Edward VII din Londra.

„Internarea Ducelui s-a produs la sfatul medicului Alteţei Sale Regale”, a arătat staff-ul Palatului Buckingham într-o declaraţie. „Se aşteaptă ca ducele să rămână în spital pentru câteva zile, ca măsură de precauţie, timp în care se va odihni şi va fi ţinut sub observaţie”.

Philip a fost condus la spital cu maşina şi a intrat fără ajutor. Surse regale spun că Ducele nu şi-a pierdut buna dispoziţie şi că Regina Elisabeta a rămas acasă, la Castelul Windsor, unde locuiesc cei doi de când cu restricţiile din perioada pandemiei.

Boris Johnson i- a trimis un mesaj şi i-a urat recuperare rapidă. "Primul-ministru îi trimite cele mai bune urări Ducelui de Edinburgh, care se odihneşte pentru câteva zile în spital", a spus un purtător de cuvânt.

În prezent, spitalul unde este tratat Philip, care împlineşte 100 de ani pe 10 iunie, este păzit de Poliţie.

Părinţii prinţului Charles au primit luna trecută prima doză de vaccin contra coronavirusului. Philip, care a renunţat la îndatoririle regale în 2017, a întâmpinat de-a lungul anilor mai multe probleme de sănătate. 

În decembrie 2011, a fost tratat pentru o arteră coronariană blocată la spitalul Papworth din Cambridgeshire, iar un an mai târziu pentru o infecţie la vezica urinară. Afecţiunea l-a forţat să rateze Jubileul de diamant al Reginei. Philip a suferit, de asemenea, o intervenţie chirurgicală la abdomen în 2013 şi a început să folosească aparat auditiv în anul următor, la vârsta de 93 de ani.

Cu un an înainte de a-şi anunţa retragerea, Philip a renunţat la evenimentul aniversar al Bătăliei din Iutlanda, iar asta din cauza unei boli minore. 

În decembrie 2019, ducele a petrecut patru nopţi la spitalul King Edward din cauza unei „afecţiuni preexistente”. Din fericire, a reuşit să se întoarcă acasă de Crăciun şi a sărbătorit împreună cu regina la Sandringham. În 2019, el a provocat un accident rutier şi şi-a predat voluntar permisul de conducere. Din fericire, nici Philip, nici pasagerii din cealaltă maşină nu au fost răniţi. 

Philip a avut întotdeauna o viaţă activă şi a militat pentru mâncarea sănătoasă. A fost un jucător avid de polo, de aceea a şi fost diagnosticat cu artrită la mâna dreaptă. 

 

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările