Royals

Prinţul Philip va lua parte la ultima îndatorire regală

Prinţul Philip va lua parte la ultima îndatorire regală

Photo Must Be Credited ©Alpha Press 073074 23/05/2017 Queen Elizabeth II and Prince Philip Duke Of Edinburgh during a garden party at Buckingham Palace London *** No UK Rights Until 28 Days from Picture Shot Date ***

Palatul Buckingham a emis un comunicat oficial prin care a anunţat data ultimei îndatoriri regale a Prinţului Philip. Aşadar, după această dată, soţul Reginei Elisabeta se va retrage din viaţa publică şi va apărea doar la evenimentele de familie extrem de importante. Prinţul Philip va lua parte pe 2 august la ultima îndatorire regală Astfel, potrivit datelor oficiale, Ducele de Edinburgh va lua parte pe 2 august la ultimul eveniment public. Este vorba despre Captain General`s Parade, organizată la Buckingham Palace, în cadrul căruia Prinţul Philip se va afla în rolul capitanului – general al Marinei Regale, poziţie pe care o deţine de 64 de ani.

Evenimentul e menit să marcheze retragerea Ducelui de Edinburgh, dar şi să strângă fonduri pentru Royal Marines Charity. În timpul paradei, se va organiza un marş, un salut regal şi trei urale pentru căpitanul general.

Casa Regală Britanică anunţă că aceasta va fi ultima îndatorire regală a lui Philip, însă s-ar putea ca acesta să aleagă să mai apară, din când în când, în public alături de soţia sa. ”Înălţimea Sa Ducele de Edinburgh a decis să se retragă, din această toamnă, din viaţa publică. În decizia lui, Ducele a avut parte de susţinerea totală a Reginei”, anunţa, în mai, un comunicat oficial.

Din 1952, Prinţul Philip a luat parte la 22,219 îndatoriri regale solo şi alte 637 vizite de stat. Sub patronajul său s-au aflat 785 de organizaţii, pe care, acum, le conduce Kate, William şi Harry.

foto: arhivă