Muzica

Quincy Jones: "Michael Jackson a furat o grămadă de cântece!"

Quincy Jones: "Michael Jackson a furat o grămadă de cântece!"

Declaraţia faimosului compozitor de 84 de ani, care a colaborat cu Michael Jackson, i-a şocat pe fanii Regelui Pop, dispărut în urmă cu opt ani şi jumătate Quincy şi Michael au fost colaboratori apropiaţi "Michael a furat multe creaţii, multe cântece", a declarat Quincy pentru site-ul cultural Vulture. "Notele nu mint. Era machiavelic", a adăugat el, dând drept exemplu unul dintre hiturile emblematice ale lui Michael Jackson -" Billie Jean", apărut chiar pe albumul produs de Quincy Jones, "Thriller" - un album rămas şi azi cel mai bine vândut din toate timpurile. Ei bine, el  spune că "Billie Jean" ar fi inspirat de piesa Donnei Summer, "State of Independence", produsă tot de Jones şi lansată în acelaşi an 1982, dar cu câteva luni mai devreme. Ascultă piesa mai jos. Chiar sunt asemănătoare cântecele? Nouă ni se pare că e greu să asociezi cele două piese. Dar Quincy nu s-a oprit aici. Fostul colaborator apropiat al Regelui Pop nu doar l-a acuzat de plagiat, ci şi de lăcomie, în sensul că avea tendinţa să nu împartă creditele unei piese - cum ar fi cazul cântecului "Don't Stop 'Til You Get Enough", pe care l-a scris împreună cu Greg Phillinganes, dar pe care nu l-a menţionat nicăieri. "Michael ar fi trebuit să-i dea lui Greg 10% din drepturile de autor ale cântecului. N-a vrut!", spune Jones.

La fel de critic este în amintiri şi legat de dependenţa lui Michael de intervenţiile chirurgicale. "Îl băteam întruna la cap despre operaţiile estetice, spunându-i să se oprească. El mereu îşi justifica intervenţiile prin faptul că suferea de nu ştiu ce boală de piele! Aiurea! El avea o problemă cu felul în care arăta fiindcă tatăl lui îi spusese că e urât şi fusese violent cu el în copilărie. Era de aşteptat să se vadă urmările ulterior..."

De notat, totuşi, că Jones nu poate fi credibil în tot ceea ce declară mai nou în presă, având în vedere că, la 84 de ani, a intrat într-o stranie perioadă de afirmaţii dubioase, discutabile. Chiar săptămâna trecută a făcut vâlvă, declarând pentru revista GQ că are 22 de iubite tinere în diverse colţuri ale lumii, fiecare ştiind una de cealaltă. "N-o să mă vedeţi cu vreo bunicuţă de 80 de ani, fiindcă eu am tehnologie între picioare", a spus Quincy, care susţine că a urmat un tratament revoluţionar în Suedia care îl va ajuta să trăiască până la 110 ani... Ba chiar ieri, producătorul muzical a povestit că s-a iubit şi cu Ivanka Trump, acum în vârstă de 36 de ani. "Tommy Hilfiger, care lucra cu fiica mea, Kidada, mi-a zis că Ivanka vrea să iasă la cină cu mine. I-am pus: Nicio problemă. Ieşim. E o bunăciune! Avea cele mai mişto picioare pe care le-am văzut vreodată...", a spus el. Dar o sursă apropiată fiicei preşedintelui american spune că totul este o minciună.

Nu în ultimul rând, Michael Jackson nu e singura lui victimă din afirmaţii. Quincy a aruncat cu noroi şi în alţi muzicieni legendari. "The Beatles au fost cei mai proşti muzicieni din lume. Paul McCartney a fost cel mai slab basist pe care l-am ascultat în viaţa mea. Şi nu mă faceţi să trec la lipsa de talent a lui Ringo!" Acestea fiind zise, mai mult decât să ne temem pentru că Jones desfiinţează nişte zei ai muzicii ne-am teme pentru starea lui mentală.