News

Radu Beligan a ajuns pe mâna medicilor

Radu Beligan a ajuns pe mâna medicilor

Marele actor român, acum în vârstă de aproape 97 de ani, a fost internat la Spitalul Elias.

Radu-Beligan
Radu Beligan va împlini pe 14 decembrie 97 de ani.

După ce a acuzat o infecţie urinară, maestrul Radu Beligan a ajuns în grija medicilor de la Spitalul Elias, dându-le emoţii apropiaţilor şi colaboratorilor săi.

Potrivit ziarulring.ro, staff-ul actorului a decis să amâne unul dintre spectacolele pe care actorul le susţine în cadrul unui turneu naţional. „Maestrul a suferit o mică intervenţie. A fost mai mult o sperietură, dat fiind şi vârsta dânsului, tocmai de aceea s-a decis şi amânarea spectacolului. A avut o infecţie urinară şi a fost tratat la Spitalul Elias. Acum este bine, iar spectacolele au fost reluate. Pe 27 noiembrie joacă la Sinaia”, a declarat o sursă din echipa maestrului Radu Beligan.

Contactat de Ziarul Ring, dr. Tudor Ciuhodaru susţine că infecţiile urinare pot fi imprevizibile: „Riscul oricărei infecţii depinde de vârstă, patologie şi intervenţia ce a avut loc. Nu ştim exact despre ce a fost vorba, dar, în general, la o persoană mai în vârstă, sigur că sunt mai multe riscuri, o infecţie urinară poate avea o evoluţie imprevizibilă, dar atent tratată şi monitorizată, nu ar trebui să apară probleme. Dacă pacientul a fost externat, atunci starea sa de sănătate este stabilă şi, sigur, îşi poate relua activitatea“.

Radu Beligan, declarat în 2013 de Guinness World Records drept cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru, refuză să se pensioneze chiar şi acum. Pe 14 decembrie, el va juca pentru a 300-a oară în spectacol aniversar „Egoistul”, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, în aceeaşi zi în care va împlini vârsta de 97 de ani.

Egoistul_14-Dec-2015

Modifică Setările