News

Rapperii americani de altădată şi melodiile lor despre sex

Rapperii americani de altădată şi melodiile lor despre sex

Prin anii ’90 sau 2000 nu existau chef sau club în care să nu auzim piesele astea cu ritm atât de lasciv, încât n-aveau cum să nu te ducă cu gândul la sex, chiar şi atunci când nu înţelegeai versurile. Sau, mă rog, le înţelegeai, dar nu pricepeai că acadeaua şi poneiul n-au sens propriu.

Noi am căutat pentru tine câteva dintre cele mai emblematice hituri care ţi-au marcat hormonal adolescenţa, într-un articol pe nostalgie despre muzică şi rapperi acum dispăruţi.

Ginuwine, Pony, 1996

Chiar dacă tu, pe vremea aia, luai textul ad litteram, ştii acum că ce cânta tipul ăsta nu are nicio legătură cu vreun ponei sau alte fiinţe simpatice de la ferma animalelor. „Vino să-mi călăreşti poneiul!“ sună mult mai puţin ambiguu zis în română, dar mulţi dintre copiii din generaţia MTV care se unduiau pe piesa asta chiar credeau că este vorba despre cawboys şi rodeo.

LL Cool J, Doin’ It, 1995

Rapperul ăsta vechi şi gagica invitată în piesa lui cântau pe ritmul sexului dur. Aluzii sexuale? Cred că genul ăsta de conversaţii mai auzi pe la liniile alea fierbinţi, dacă mai există ele. Pe scurt, domnul Cool J vrea să i-o tragă de să-i iasă ochii din cap, iar ea vrea să fie lovită şi aşteaptă ploaia lui dulce.

Salt-n-Pepa, Push It, 1988

În anii ăia, nu existau bairam sau petrecere de apartament în care să nu se bage şi caseta cu Salt-n-Pepa, iar la piesa asta puştii se împărţeau în două categorii: ăia care se aşezau, jenaţi, pe scaune, şi ăia care se mişcau aşa cum au văzut la fetele alea dominatoare din clip, într-un fel de dans al împerecherii.

50 Cent, Candy Shop, 2005

Chestia cu linsul acadelei e un fel de apropo de autobază pentru sexul oral sau o invitaţie la fel de agreabilă ca una la viol. Bine, când ai 18 ani, nu te revolţi din cauza versurilor care obiectivizează femeia. Şi nu credem ca vreo tipă să fi refuzat invitaţia vreunui tip de a dansa lasciv pe Candy Shop, pe motiv că versurile sunt de porc.