Red Carpet

Războiul decolteurilor la BAFTA 2020

Războiul decolteurilor la BAFTA 2020 camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Hollywoodul s-a mutat, pentru o seară, la Londra, unde au fost decernate cele mai importante distincţii ale industriei de film britanice.

A fost o seară plină de strălucire la Royal Albert Hall, unde crema filmografiei mondiale s-a întâlnit la gala Academiei Britanice de Artă a Filmului şi Televiziunii (British Academy of Film and Television Arts), prezentată pentru prima dată de actorul de comedie Graham Norton.

Pe covorul roşu pe care au păşit Prinţul William şi Ducesa Catherine şi-au făcut apariţia marile staruri de la Hollywood, care au încercat să impresioneze şi prin ţinute, nu doar prin prestaţia actoricească.

Mai îndrăzneţe decât altădată, Charlize Theron, Scarlett Johannson ori Emilia Clarke au optat pentru rochii care le-a pus în valoare bustul.

Pe Charlize Theron, de pildă, nu am văzut-o prea des adoptând un decolteu abisal, aşa cum a făcut de data aceasta cu rochia Dior de culoarea lavandei, cu bustieră fronsată şi întărită - o derivaţie din corset.

Un decolteu decupat similar a purtat Jodie Turner-Smith, model şi actriţă de culoare, a cărei piele de abanos a fost pusă în evidenţă de splendida rochie Gucci, de un ocru sublim, ale cărei inserţii din paiete transmiteau străluciri solare.

Scarlett Johansson, în schimb, ne-a mai oferit două asemenea ipostaze, la Golden Globes şi la SAG Awards. Aseară, aceasta a defilat într-o creaţie extravagantă Versace, cu multiple decupaje, aplicaţii din paiete şi pene de struţ, totul într-un roz fondant.

Aşa-numita Mamă a Dragonilor, Emilia Clarke a mizat pe negru şi pe o rochie dreaptă, cu bretele spaghetti, de la Schiaparelli, pe care a simplificat-o voit faţă de modelul original, care poate ar fi avantajat-o mai mult.