Royals

Războiul dintre emirului Dubaiului şi a şasea soţie continuă. Prinţesa Haya a cerut ordin de protecţie

Războiul dintre emirului Dubaiului şi a şasea soţie continuă. Prinţesa Haya a cerut ordin de protecţie camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Cel mai dificil proces de divorţ se judecă la Londra, unde cea de-a şasea soţie a şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum s-a refugiat, cerând divorţul.

Presa internaţională notează că Londra este în fierbere, de la debutul procesului de divorţ dintre şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emir al Dubaiului, şi cea de-a şasea soţie a sa, Prinţesa Haya a Iordaniei.

După ce aceasta a fugit cu cei doi copii din Dubai, refugiindu-se la Londra, lumea arabă a luat foc, aşteptând acţiuni concrete din partea emirului, în lumea islamică tradiţia cerând ca urmaşii să fie crescuţi de tată. Iată de ce, după ce Haya a Iordaniei a cerut azil politic şi demararea procedurilor de divorţ, Mohammed bin Rashid Al Maktoum a cerut să-i fie trimişi copiii înapoi în Dubai.

În aceste condiţii, avocaţii au sfătuit-o pe Prinţesă să solicite instanţei nu doar acordarea custodiei copiilor, ci şi un ordin de protecţie faţă de o căsătorie forţată. Şi asta pentru că, potrivit legii din Marea Britanie, acest ordin protejează o persoană care este forţată să se căsătorească cu cineva cu care nu doreşte sau poate ajuta persoanele care se află deja într-un mariaj forţat.

În timpul procesului, Haya a Iordaniei locuieşte într-o vilă de lângă Palatul Kensington, prinţesa fiind o apropiată a Casei Regale şi bună prietenă a Prinţului Charles şi a soţiei acestuia, Ducesa Camilla de Cornwall.

Prinţesa Haya s-a născut în Iordania, s-a căsătorit cu Şeicul Mohammed în 2004, devenind astfel a şasea sa soţie. Oficial, ea a fugit din Dubai a descoperit recent informaţii îngrijorătoare despre întoarcerea în Dubai a uneia dintre fiicele şeicului, Latifa, care ar fi fugit din Emiratele Arabe Unite în India şi adusă înapoi cu forţa în Dubai. Neoficial, se crede că, pe lângă asemenea informaţii sensibile, Haya ar fi avut o legătură extraconjugală cu bodyguard al său, un fost soldat englez. Legătură pe care emirul Dubaiului a condamnat-o public printr-o postare sub forma unui poem, în care îşi numeşte soţia "trădătoare".

Foto: Profimedia

Modifică Setările