News

Răzvan Mazilu face echipă cu Nico pentru musicalul "Zaraza"

Răzvan Mazilu face echipă cu Nico pentru musicalul "Zaraza"

Colaborare inedită! Celebrul coregraf se alătură distribuţiei spectacolului pus în scenă la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti.

Nico are o colaborare îndelungată cu Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti, iar acum joacă în noul musical, „Zaraza”, spectacol regizat de Răzvan Mazilu, reputatul dansator, coregraf şi regizor, supranumit “Pionierul genului musical în România”.

"Zaraza" este un spectacol de teatru, cabaret şi revistă, un musical autohton, ce are ca punct de plecare celebra legendă urbană a Zarazei, femeia misterioasă a perioadei interbelice, cea care a inspirat naşterea tangoului cu acelaşi nume.

“Povestea are loc în România interbelică şi adună în jurul Zarazei, în acordurile unor melodii de altădată, multe dintre personalităţile artistice ale acelei epoci: Maria Tănase, Cristian Vasile, Jean Moscopol, Constantin Tanase, Silly Vasiliu, Zavaidoc. Este un spectacol despre o iubire imposibilă, despre prietenie şi trădare din dragoste, despre parfumul seducător al unor vremuri pline de viaţă, rapid distruse de schimbări politice dramatice, aşa cum a fost regimul comunist. Este, în egală masură, un spectacol despre entertainmentul românesc interbelic, un omagiu adus unor artişti care au pus bazele muzicii uşoare romăneşti sau a genului revuistic. Este un spectacol de teatru, de cabaret, de revistă, este un musical autohton”, declară Răzvan Mazilu.

Ca şi în cazul altor spectacole ale sale, Răzvan Mazilu semnează nu doar regia şi coregrafia, ci si costumele.

Despre colaborarea cu Nico, Răzvan Mazilu are numai cuvinte de laudă.

„Mi s-a părut mai mult decât nimerită distribuirea lui Nico în acest rol deoarece şi ea este o vedetă îndrăgită şi răsfăţată de marele public. Lucrăm pentru prima dată împreună şi Nico este, aşa cum îmi imaginam, o profesionistă autentică, o artistă cu o charismă ce trece imediat rampa şi crează emoţie în jurul ei. Este un artist total şi un om cu un caracter pe măsura talentului: modestă dar cunoscându-şi bine valoarea, generoasă şi pozitivă, o artistă cu simţul construirii şi care îşi respectă meseria şi nu are absolut deloc aere de vedetă. În timpul repetiţiilor am descoperit cu plăcere că are şi mult umor, ştie să destindă atmosfera, ceea ce pe mine mă ajută foarte mult în construirea spectacolului”, declară Răzvan Mazilu.

Artista interpretează rolul lui Silly Vasiliu, cea care a fost vedeta, steaua Teatrului de revistă Alhambra din Bucureşti. Silly a fost cântăreaţă, actrită, personalitate complexă extrem de iubită de public, cea care a lansat celebrul şlagăr „Suflet candriu de papugiu” şi a jucat în primele filme din cinematografia română, alături de Grigore Vasiliu-Birlic.

Premiera oficială e programată în zilele de 2 şi 3 februarie, la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti.

Răzvan Mazilu are la activ până în prezent şapte producţii de tip musical puse în scenă în România: „Cabaret”, „West Side Story”, „The Full Monty”, „Cartea Junglei”, „Femei în pragul unei crize de nervi”, „Mon Cabaret Noir”, „Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”.

În primăvara lui 2017, Răzvan Mazilu a lansat cartea „Răzvan Mazilu. De la dans la musical” printr-un eveniment-spectacol la care au participat personalităţi culturale marcante şi admiratori ai îndrăgitului artist, dansator, coregraf şi regizor.

Modifică Setările