Filme

Reacţia lui Eddie Redmayne la moartea lui Stephen Hawking

Reacţia lui Eddie Redmayne la moartea lui Stephen Hawking

Actorul, care l-a portretizat atât de fidel pe astrofizician în filmul "The Theory of Everything" a fost marcat de vestea dispariţiei acestuia.

În urmă cu trei ani, Eddie Redmayne câştiga primul Oscar din carieră, datorită transformării remarcabile pe care a făcut-o în "The Theory of Everything", în care l-a interpretat pe Stephen Hawking. Deşi filmul prezintă detalii din tinereţea lui Hawking şi prea puţin din activitatea astrofizicianului, Stephen Hawking s-a declarat mulţumit de această portretizare.

„Mi s-a părut că Eddie Redmayne m-a interpretat foarte bine. Câteodată am crezut că sunt eu acolo”, a declarat fizicianul Stephen Hawking.

James Marsh, regizorul filmului, spunea despre întâlnirea cu Hawking că este „ca şi cum ai întâlni-o pe regina Marii Britanii sau ca şi cum l-ai întâlni pe Dumnezeu. Nu ştii precis ce trebuie să spui sau cum ar trebui să spui, nici ce fel de răspuns să aştepţi“, a declarat Marsh, conform PopSci.

Povestea se concentrează pe întâlnirea dintre Stephen şi viitoarea lui soţie, Jane, la o vârstă fragedă.

„Nivelul de detaliu în interpretarea lui Eddie este extraordinar. A fost incredibil. Este meticulos, pasional, se scufundă complet în rol, e remarcabil”, a declarat actriţa Felicity Jones, interpreta rolului soţiei lui Hawking.

Din păcate, astăzi ne rămân doar lucrările marelui cercetător şi această peliculă despre viaţa lui, căci Stephen Hawking a închis ochii pentru totdeauna.

"Am aflat cu tristeţe de faptul că Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. O minte atât de sclipitoare, pierdută atât de curând", a scris Eddie Redmayne într-un mesaj postat pe reţelele de socializare, alături de câteva fotografii elocvente.

Foto: Facebook, Getty Images

Modifică Setările