News

Reacţia lui Gheorghe Hagi după moartea lui Diego Maradona. Cei doi au fost adversari în 1990

Reacţia lui Gheorghe Hagi după moartea lui Diego Maradona. Cei doi au fost adversari în 1990 camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

A fost cel mai mare jucător al anilor ’80- ’90 şi i-a fost adversar lui Hagi la Cupa Mondială din 1990. Diego Maradona s-a stins din viaţă la doar 60 de ani. Gheorghe Hagi a aflat vestea tristă şi a reacţionat.

Mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins la doar 60 de ani. Diego Armando Maradona a suferit un stop cardio-respirator în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operaţia pe creier. Gheorghe Hagi a aflat vestea tristă şi a reacţionat. 

A transmis un mesaj emoţionant: "Este o zi de doliu pentru fotbal şi pentru întreaga omenire. Simt o tristeţe fără margini la moartea unui geniu care, şi mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona! #RIPLegend", a declarat Gheorghe Hagi. 

Alături, acesta a încărcat şi o fotografie de la confruntarea dintre ei, din 1990. 

Viaţa lui Diego Maradona

Pentru toţi, însă, el rămâne copilul minune al fot­balului, „piticul“ cu picioare de aur şi mâini de zeu, ales în anul 2000 „ Jucătorul secolului“. El este autorul unuia dintre cele mai frumoase goluri din toate timpurile, într-un meci disputat cu Anglia, după ce a traversat aproape tot terenul şi a trecut de şase jucători englezi, marcând un gol cu mâna, pe care genialul fotbalist l-a atribuit „mâinii lui Dumnezeu“. O adevărată binecuvântare, care i-a adus echipei sale câş­tigarea Cupei Mondiale în 1986.

O minune, în cel mai pur sens al cuvântului, pentru un tânăr care reuşise să lase în urmă o viaţă plină de sărăcie şi de lipsuri, ca fiu al unei fami­lii cu şase copii, dintr-un cartier mărginaş al Buenos Aires-ului. Dar cu toate că, pe terenul de joc, „Butoiaşul Atomic“, aşa cum era poreclit, nu avea rival, Mara­dona cu greu se putea numi un sportiv. Încă din 1982, anul transferului său la Barcelona, argentinianul a început să consume regulat cocaină, obicei nefast pe care l-a continuat şi după plecarea la Napoli. Tot atunci au apărut voci care susţineau că a devenit un om al Mafiei, fiind prieten cu mai mulţi membri ai grupării Camorra.

Foto: Facebook, Profimedia

 

Modifică Setările