News

Reacţiile celebrităţilor la dispariţia actriţei Cristina Stamate

Reacţiile celebrităţilor la dispariţia actriţei Cristina Stamate

Nici n-au apucat să-şi şteargă lacrimile de la înmormântarea actriţei Stela Popescu, că actorii au mai pierdut o colegă de valoare. Iată regretele celor care au lucrat cu ea ori, pur şi simplu, au admirat-o.

Alexandru Arşinel
Cristina a fost o actriţă excepţională de revistă. De un temperament fantastic, de o corectitudine şi o colegialitate cum rar se găsesc. Era oricând dispusă să sară în ajutor, oricând dispusă să renunţe ea în favoarea cuiva. O fată extrem, extrem de generoasă şi un mare talent, bineînţeles”.

George Ivaşcu
Este groaznic! Iată, după doamna Stela Popescu, acum şi Cristina Stamate. Cred că pentru Teatrul de Revista, cel care se ocupa exact cu buna dispoziţie, starea de bine şi râs a publicului, de data asta nu face decât să-i întristeze sufletul prin aceste dispariţii dureroase ale unor actrite foarte iubite de public”.

Florin Zamfirescu
E un moment extrem de delicat. Ne-a părăsit încă o perlă a scenei româneşti. Pentru mine, Cristina Stamate a fost un miracol. Era atât de talentată, calmă şi comunicativă, că eu nu pot să o văd decât pe scenă. S-a grăbit, s-a dus după Stela, nu ştiu ce se întâmplă. Era de un farmec irezistibil. Când am văzut-o prima oară mi s-a părut ireală. Era cu trei ani mai mare decât mine, dar nu am prins-o în facultate, am prins-o direct pe scenă şi când am văzut-o am zis: aşa ceva nici nu există”.

Octavian Ursulescu
"Cristina Stamate ne lasă un zâmbet cuceritor, o privire uluitoare, un râs contaminant. Era actriţa care ştia să transmită în egală măsură bucurie, dar cine a fost la spectacolele Teatrului 'Constantin Tănase' ştie că ea a avut nu o dată acele poezii, acele momente de tristeţe şi de lacrimă pe care le interpreta extraordinar, multe din ele scrise de regretatul poet Aurel Storin. (...) A avut parte în ultimii doi ani şi mai bine de durere şi suferinţă. Îmi pare tare rău. Era o fată minunată."

Anca Ţurcaşiu
"Am trăit atât de multe clipe împreună... şi e atât de greu! Drum lin Cristina, drum lin Steluţa!"

Adrian Enache
"Ce trist e sufletul şi gol,
Nu mă aşteptam la aşa rol.
Ce repede a căzut cortina
Peste Steluţa şi Cristina!"

Mirabela Dauer
"Of, Doamne! Atâţia oameni buni au plecat la tine anul ăsta... Eu ştiu ce bune prietene erau Stela şi Cristina, eu ştiu câtă grijă a avut, din toate punctele de vedere, Stela de Cristina în toată perioada grea în care boala a ţintuit-o la pat... Eu mai ştiu că există o rânduială şi că fiecare dintre noi are destinul scris acolo în cartea secretă, dar mi-e atât de greu... Mi-e sufletul zdrobit şi însângerat!. Cu siguranţă, Cristina a vrut să nu-şi lase prietena singură şi să o urmeze dincolo de stele. O să-mi lipsiţi tare mult şi mă rog la bunul Dumnezeu să vă dea liniştea acolo lângă el. Călăuzeştele drumul către tine, Doamne şi dă-ne nouă, celor rămaşi, puterea de a merge mai departe! Şi astăzi a căzut cortina... Drum bun, Cristina! Drum bun, Stela! Rămâneţi veşnic în sufletul meu."

Nuami Dinescu
"A plecat şi Cristina Stamate, aşa cum a trăit în ultimii ani, în linişte, discretă, fără să tulbure pe nimeni. Ne e greu să tot scriem de astea, greu de tot, dar lumea te va iubi mereu, Cristina dragă. O să te păstrăm în minte aşa, fericită, pe scena teatrului tău iubit..."

Marina Almăşan
"...spre marea mea ruşine, în ultimii ani am neglijat s-o invităm în emisiunile noastre... Cu acest sentiment al vinovăţiei reportericeşti, îndrăznesc, totuşi, să vă rog să îndreptaţi un gând bun şi către CRISTINA STAMATE... A murit discret, chinuit, uitată fiind nu numai de noi, jurnaliştii, ci şi de oameni care, pe vremuri, o aplaudau..."

Mihai Morar
"La revedere, frumoasă Doamnă! Azi dimineaţă a plecat şi Cristina Stamate. Vă mulţumesc, Doamnă, pentru toate întâlnirile. Vor fi din ce în ce mai puţine "ediţii de colecţie" la tv..."

Monica Pop
"Din păcate, a făcut un accident vascular şi urmat de o depresie. Lucrurile au continuat să se deprecieze. Cred eu că nu a mai vrut să mai continue viaţa. Avea nişte motive personale pentru care gândea aşa. (…) Eu cred că aşa a fost să fie. Ea a cedat. Am fost prietenă cu ea şi avea o suferinţă mai veche. Să ştiţi că intervenţia chirurgicală pe cord a reuşit perfect. S-a simţit foarte bine după intervenţia respectivă. N-are nicio legătură ce s-a întâmplat acum cu acel episod. (…)Chiar îmi povestea cât de încântată este de profesorul Horaţiu Moldovan care a operat-o şi cât de bine se simte după intervenţia chirurgicală."

Mirela Boureanu-Vaida
"Ce puţini rămânem... Ce zile triste! Dumnezeu să te ierte, Cristina Stamate!! Drum bun, prieten şi coleg drag..!!"

Mihaela Miroiu
"Draga nepoatelor mele Alexandra şi Theodora, a familiei lor şi a mea, femeia care a adus dragostea de teatru în copilăria lor, cea de care nu îmi venea să mă dezlipesc când ne întâlneam şi ne îmbrăţişam lung, ca şi când de îmbrăţişarea aceea depindea căldura şi dragul de viaţă... cea care umplea scena cu bucurie şi aleile Cişmigiului cu copii cărora le moşea talentul...
Mulţumesc, suflet minunat. Mergi în pace. Ai făcut atât de multe pentru ca vieţile celorlalţi să aibă farmec şi drag."

Alin Gălăţescu
"Am avut onoarea să o cunosc în câteva emisiuni TV unde eram amândoi invitaţi. Era o minune de om. Cald, viu, spiritual, de o inteligenţă şi o subtilitate remarcabile, încântătoare prezenţă. Eu aşa o să o păstrez printre amintirile mele dragi..."

Foto: Zoltan Lorencz

Modifică Setările