News

Recomandări pentru a-ţi crea condiţii premium în locuinţă prin amenajarea unor locuri pe care le-ai neglijat

Recomandări pentru a-ţi crea condiţii premium în locuinţă prin amenajarea unor locuri pe care le-ai neglijat camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

E vară, poate mai ai câteva zile de concediu în care nu ai planificat nimic şi nu ştii cum să îţi umpli timpul, astfel încât atunci când vei reveni la birou să le povesteşti colegilor despre proiectul tău finalizat şi rezultatele obţinute.

Cel mai probabil vei avea nevoie de mai mult de o săptămână să pui totul la punct, să cauţi idei de amenajare, să iei la pas târgurile de antichităţi şi SH-urile, asta dacă vei opta pentru un stil vintage, sau – mult mai simplu – site-urile de specialitate, acolo unde tot ceea ce ai nevoie să află la un click distanţă. 

Aşadar, îţi poţi seta drept obiectiv amenajarea unor spaţii „neglijate” din locuinţa ta, acele locuri a căror funcţionalitate a fost redusă la depozitare şi nimic mai mult. În orice cămin există şi nu toată lumea le valorifică. 

Să le luăm pe rând în acest articol şi să venim cu câteva idei inspirate:

 

Baia de serviciu

Reamenajarea băii de serviciu poate deveni o reală provocare, mai ales că îi poţi da o funcţionalitate mult mai complexă decât cea de simplu depozit al produselor de curăţat şi al coşului de rufe murdare, poate de loc în care ţii litiera pisicii şi produse cosmetice pe care nu le foloseşti.

E timpul să regândeşti întregul spaţiu, să scapi de obiectele inutile şi să transformi acest loc într-un adevărat sanctuar de răsfăţ pentru mine. De exemplu, poţi să o decorezi cu câteva sticluţe de parfum şi beţişoare, iar dacă nu ai amenajată o cabină de duş, poţi opta pentru una verticală şi îngustă, încorporând un panel dus cu hidromasaj pentru un plus de confort, astfel încât experienţa zilnică a îmbăierii să se transforme într-un alint din care să nu lipsească relaxarea. Cât despre mobilier, alege piese suspendate, în culori deschise, şi etajere, astfel încât să ai unde aşeza lucrurile. Un lavoar cu margini rotunjite şi un vas de toaletă suspendat vor conferi ideea de spaţialitate.

 

Balconul

Dacă e vorba de o terasă, vei putea să cumperi chiar şi un leagăn sau o canapea, însă şi având un simplu balcon, poţi să-i proiectezi o nouă utilitate. De exemplu, îţi poţi amenaja un book corner, un loc în care să te relaxezi la cafea, cu o carte preferată în faţă. De asemenea, ce-ar fi să aşezi pe etajere ghivece de diferite forme şi mărimi, astfel încât să creezi un adevărat paradis verde la tine acasă? Dacă iubeşti marea, poţi opta pentru tablouri cu motive marine, un coş plin cu scoici pe care să-l aşezi pe o măsuţă de cafea albastră, iar pe perete să aşezi pălării din paie, care-ţi vor aminti, ori de câte ori le priveşti, de vacanţă. Dacă nu mergi tu prea des în grădina botanică, ce-ar fi dacă ai avea una direct la tine în balcon?

Indiferent de spaţiu, trebuie să începi cu debarasarea lui, astfel încât borcanele de dulceaţă şi murături să fie mutate în cămară, bicicleta, în garaj, iar obiectele pe care nu le mai foloseşti, donate.

 

Holul

Dacă e vorba de un hol larg, poţi amenaja o bibliotecă, îl poţi personaliza cu tablouri de familie, ba chiar poţi camufla un dressing elegant care poate părea, la o primă vedere, un paravan din lemn. O oglindă mare va mări vizual spaţiul şi ori de câte ori vei ieşi din casă îţi va fi mai mult decât utilă. De asemenea, pentru a te organiza mai bine, poţi să îţi cumperi o casetă elegantă pentru chei, astfel încât să nu le rătăceşti.

În concluzie, un plan de reamenajare a unor spaţii din locuinţă poate reprezenta o reală provocare şi-ţi poate aduce satisfacţii imediate.

 

Sursă foto: pexels.com

 

Comentarii

Modifică Setările