News

Recunoaşteţi personajul? Ce frumoasă era vedeta în tinereţe! ''Maica mi-a tricotat în anii aceia cel mai grozav pardesiu din lână bio''

Recunoaşteţi personajul? Ce frumoasă era vedeta în tinereţe! ''Maica mi-a tricotat în anii aceia cel mai grozav pardesiu din lână bio''

Monica Tatoiu poartă în suflet amintirile satului şi pe bunica Silvia. Femeia de afaceri a învăţat de la ea ce înseamnă iubirea de pământ şi obiceiurile.

Monica Tatoiu a moştenit de la ea şi trăsăturile fine, după cum se poate vedea şi din fotografie. “Maica mi-a tricotat în anii aia cel mai grozav pardesiu din lână bio. Era gri şoricel, exact cum se poartă în acest sezon.Şi făcea cele mai grozave de "crofne" şi plăcintă întinsă cu mac şi dulceaţă de vişine conservate la soare. Şi tăiţei pentru supă de găină.Şi pâine care nu se uscă 5 zile, cu coajă crocantă.Cine nu a mâncat pâine cu untură şi usturoi a ratat raiul papilelor gustative.Maică mi-a ţinut prima lecţie despre fosfor.Când după o zi de săpat la tutun,ne răstigneam pe pământ şi începeau să "joace focurile" Fără Maica şi copilăria la sat aş fi mai săracă în portofelul sufletului, cel care contează.

După ce a murit, în 1987, de fiecare dată când mă păştea un eveniment neplăcut, gen percheziţii legea 18, o visam în pragul casei şi ştiam că era acolo să ţină Răul departe. Cei care ne iubesc sunt îngerii noştri păzitori. Să avem grijă de ei cât sunt în viaţă”.

 

Comentarii

Modifică Setările