Vedete

Recunoşti actriţa? E unul dintre personajele principale din "Las Fierbinţi"

Recunoşti actriţa? E unul dintre personajele principale din "Las Fierbinţi" camera-retro icon Vezi galeria 15 poze

Este una dintre cele mai îndrăgite şi apreciate actriţe de pe micul ecran, dar rolurile sale majore sunt cele din teatru şi din viaţa reală.

E veselă, plină de energie, stârneşte râsul într-un mod molipsitor, dar transmite mult mai mult decât mesajul plin de umor. Ea este Mirela Oprişor sau, aşa cum o ştiu cei mai mulţi telespectatori, Aspirina din serialul "Las Fierbinţi" de la Pro TV. 

În vârstă de 46 de ani, actriţa născută în Braşov este absolventa Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale din Bucureşti în anul 2000, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. După terminarea facultăţii, s-a angajat la Teatrul de Comedie. A fost distribuită în piesa "Chiriţa of Bârzoieni" şi a fost văzută şi remarcată de regizorul Francis Ford Coppola care i-a propus un rol în filmul "Tinereţe fără tinereţe"/„Youth without youth". Următorul rol a fost în teatru, în piesa "Delir în doi" regizată de Claudiu Goga. "Apoi am rămas însărcinată şi am stat acasă trei ani. Am mai apărut în filme, în seriale, dar mai mult am stat acasă cu fetiţa. Asta e istoria mea. Foarte simplă", a spus actriţa într-un interviu pentru România Liberă.

Primul său rol important într-un film de lungmetraj a venit la 36 de ani în drama "Marţi, după Crăciun" din 2010, regizat de Radu Muntean. Mirela Oprişor a jucat în acest film alături de soţul ei, Mimi Brănescu şi a fost premiată cu trofeul pentru Cea mai bună interpretare feminină la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo. Înainte de acest film, Mirela Oprişor a jucat în comedii, iar schimbarea a fost una majoră.

Actriţă de scenă şi film, Mirela Oprişor este căsătorită cu actorul şi scenaristul Mimi Brănescu - cel care scrie şi replicile serialului "Las Fierbinţi". Iniţial, au fost iubiţi în timpul facultăţii, cel puţin o perioadă de timp, căci după 8 ani s-au reîntâlnit, s-au căsătorit şi au devenit părinţii unei fetiţe, pe care au botezat-o Ana.

Dacă în rolurile sale din teatru ("Dumnezeu de a doua zi", "All Inclusive", "Pe o pânză de păianjen") schimbările de look nu sunt majore, pentru micul ecran Mirela Oprişor poartă perucă şi haine ţipătoare. În viaţa de zi cu zi însă, Mirela poartă părul scurt şi vopsit în nuanţe de blond, coafură care o face de nerecunoscut, în comparaţie cu apariţiile obişnuite din Las Fierbinţi.

De altfel, Aspirina este activă pe reţelele de socializare, unde postează fotografii răsplătite cu laude din partea internauţilor.