Vedete

Recunoşti personajul? E o cunoscută prezentatoare "Despre dragostea totală am învăţat de la ea. Avea o pensie de numai câţiva lei"

Recunoşti personajul? E o cunoscută prezentatoare "Despre dragostea totală am învăţat de la ea. Avea o pensie de numai câţiva lei" camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

A făcut multe reportaje, a întâlnit mulţi oameni, dar cele mai importante lecţii, Amalia Enache le-a primit de la bunica ei. Nu avea bani, dar şi-ar fi dat şi sufletul pentru fericirea nepoţilor. Când a plecat la facultate, ştirista a primit de la cea care îi veghea paşii toată agoniseala. Povestea te lasă fără cuvinte.

“Pentru că lucrase în vechile colective agricole, mama-mare avea după Revoluţie o pensie de numai câţiva lei. La propriu, statul roman îi dădea câţiva lei pentru o viaţă trudită pe "ogoarele patriei". Bani pe care ea îi punea pe toţi de-o parte, pentru că mânca numai din ce producea ea, la câmp şi de la animalele pe care le creştea pe langă casă. Era oricum cel mai harnic om pe care l-am cunoscut eu în toată viaţa mea!

Când am intrat la Jurnalism, la Timişoara, am primit de la ea prin poştă toţi banii pe care îi strânsese,alături de un bilet scris de ea de mână, cu creionul, cu stângăcia celor câteva clase pe care le făcuse : PENTRU FACULTATE!
Eu despre dragostea totală am învăţat de la ea. E timpul să le întoarcem bunicilor noştri lecţia despre generozitate pe care ei ne-au dat-o prin exemplul lor!”, povesteşte Amalia Enache.

 

Modifică Setările