Lifestyle

Recunoşti personajul? E un cunoscut politician: “Am impresia că am trăit într-un SF şi încă sper să mă trezesc”

Recunoşti personajul? E un cunoscut politician: “Am impresia că am trăit într-un SF şi încă sper să mă trezesc”

Adrian Năstase crede că ne aflăm, practic, într-un război şi că ne va fi greu să ne revenim. Fostul premier priveşte în tăcere cum oamenii dispar, cum călătoriile au devenit o amintire.

“Fiecare dintre noi priveşte în urmă înainte de a privi spre viitor. Eu am impresia că am trăit într-un SF şi incă sper să mă trezesc. Imaginile oamenilor cu măsti pe fată sau în costume de protecţie, ambulanţele circulând frenetic în oraş toate îmi crează sentimentul unui cataclism din care va fi greu să ne revenim. Şi, în plus, o falsă vreme de primăvară în decembrie.

Peste toate acestea s-a adăugat farsă politică a alegerilor, o batălie asemănătoare celei pe care ar duce-o doi pasageri care îşi dispută locul de la geam într-un avion care se prăbuşeşte”, spune Năstase.

Fostul premier are convingerea că cei trecuţi de prima tinereţe sunt cei mai afectaţi. "Cei din generaţia mea dispar natural sau imbolnăviti de covid. Mulţi au plecat fară a mai fi însoţiţi de prieteni în nouă călătorie. Rămane în urmă lor câte un ferpar de câteva fraze şi amintirea dureroasă a unor fragmente de viată.

Probabil că nu realizăm că suntem în mijlocul unui război care va schimbă ecuaţia puterii şi a bogăţiei pe glob. Nu ştiu cât suntem de pregătiţi noi, în România, să înţelegem miza şi efectele actualei pandemii. Suntem deja în al treilea deceniu al noului mileniu. Continuăm să demonizăm Revoluţia, continuăm demonizarea liderilor, a elitelor culturale. În ultimii ani, un sfert din românii în putere au plecat în alte ţări, ducând cu ei nemulţumiri, frustrări, drame. Ţesutul social se destramă, încetul cu încetul.

Ne bucurăm de libertatea cuvântului dar ce semnificaţie mai are această libertate în lumea unui stat paralel?!

Ne bucurăm că putem circulă liber dar ce semnificaţie mai are această libertate în condiţiile în care suntem condamnaţi, practic, la arest la domiciliu?!

Anul 2020 a fost un an cu multe supărări şi tragedii. Cum va fi oare 2021? Indiferent de ce credem, nu avem voie să ne dăm bătuti. Bătălia va fi pentru copiii şi nepoţii noştri. Lor trebuie să le insuflăm speranţa revenirii la normalitate".

 

Comentarii

Modifică Setările