News

Recunoşti personajul? E un prezentator celebru: "Pentru că o iubeam nespus, o ascultam"

Recunoşti personajul? E un prezentator celebru: "Pentru că o iubeam nespus, o ascultam" camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

A avut o copilărie de poveste, în care părinţii s-au străduit să îI asigure tot ce puteau. Pentru Mircea Radu, aceste detalii rămân acolo unde undeva, sunt amintiri de suflet.

“Am o mare sensibilitate faţă de pozele alb-negru şi pentru că am crescut privind la ele.Tricoul cu care eram îmbrăcat era galben. Avea o caricatură cu Arca lui Noe sub care scria Felices Vacaciones şi îl primisem de la o prietenă de-a mamei care lucra la circ. O chema Lila şi ne dădea invitaţii s-o vedem în spectacol cum înghite săbii şi adoră şerpi - cu ei după gât colinda toată lumea, vedea ţări, oraşe şi cumpăra tricouri din care îmi dădea şi mie.

Bascheţii mei erau praf. Aproape rupţi de la atâta minge bătută în spatele blocului. Nu ştiu de ce mama insista să port ciorapi curaţi; când mă jucam cu prietenii nimeni nu se sinchisea de cum arată. Pantalonii scurţi fuseseră odată lungi - primii mei blugi, Lee - dar se rupseseră când căzusem rău. Semnul se vede în poză, e sub genunchiul drept, se vede şi acum. Aveam părul lung pentru că mama o tot dădea cu aerul rebel şi netunsul făcea parte din treaba asta iar eu, pentru că o iubeam nespus, o ascultam”, povesteşte prezentatorul TV.

Tatăl era cu pozele, pasiune pe care a moştenit-o şi Mircea. ”Ţinea aparatul Smena la ochi şi stătea cocoşat cum stau toţi oamenii când fac poze cuiva. Dacă ar fi făcut doi paşi în spate ar fi prins-o în cadru şi pe doamna Răuţoiu de la parter care trăgea un ultim fum din ţigară şi striga ”Ai făcut pietrele-alea, dragă?” înainte să intre în casă la soţul taciturn şi la motanul pe care-l chema omeneşte, Iliuţă. Răuţoii jucau remi; mult, des, aproape în fiecare seară; cred că erau campioni mondiali. În special vara când toată lumea stătea cu geamurile deschise zgomotul pietrelor amestecate îl acoperea pe cel al străzii - asta până nu începea Demis Roussos cu Goodbye my love goodbye, melodie pe care o ascultau obligatoriu”.

 

Modifică Setările