News

Recunoşti vedeta?

Recunoşti vedeta? camera-retro icon Vezi galeria 34 poze

E una dintre cele mai mari soprane ale lumii şi s-a făcut cunoscută publicului mai ales în urma colaborării ei cu tenorul italian Andrea Bocelli. Intuieşti despre cine este vorba?

Frumoasă, talentată, dar şi controversată. Şi asta pentru că este una dintre primele artiste care au recunoscut că a apelat la intervenţiile estetice, una dintre ele fiind de extirpare a unor coaste, pentru a-şi subţia talia. Totodată, ea şi-a uimit fanii atunci când a hotărât să călătorească în spaţiu.

Artista la care facem referire este Sarah Brightman (57), considerată soprana cu cele mai mari vânzări din lume şi singurul artist care a cucerit simultan topurile Billboard Dance şi Classic.

Şi-a început cariera ca membru al trupei de dans Hot Gossip, iar, în 1981, şi-a făcut debutul în teatrul muzical în "Cats", unde l-a întâlnit pe compozitorul Andrew Lloyd Webber, cu care s-a căsătorit. Ea a continuat să joace în mai multe musicaluri pe Broadway, inclusiv în "Fantoma de la Operă", de unde a provenit rolul Christine Daae. Muzicalul "The Original London Cast Album" a fost lansat în format CD în 1987 şi s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare în întreaga lume, făcând din vânzările acestui album - cel mai mare din toate timpurile.

Sarah Brightman este pioniera genului "classic crossover" şi unul dintre marii artişti ai lumii, însumând peste 30 de milioane de discuri vândute şi având un palmares care cuprinde peste 180 de discuri de aur şi de platină, în peste 40 de ţări.

Single-ul său reprezentativ, "Time to Say Goodbye", înregistrat împreună cu tenorul Andrea Bocelli, a fost vândut în peste 12 milioane de copii în întreaga lume.

Albumele următoare au urcat în topurile Billboard şi au fost urmate de turnee mondiale. Mai mult, Sarah Brightman este prima artistă invitată să cânte la Jocurile Olimpice de două ori: în 1992 la Barcelona (unde a cântat "Amigos Para Siempre", cu tenorul spaniol Jose Carreras, cu o audienţă globală estimată la un miliard de oameni) şi 16 ani mai târziu, la Beijing (unde a evoluat alături de cântăreţul chinez Liu Huan şi interpretând piesa "You and Me" pentru o audienţă de aproape 4 miliarde de persoane).

Brightman se clasează printre milionarii din muzică, din Marea Britanie, cu o avere de 60 de milioane de dolari.

Modifică Setările