Vedete

Recunoşti vedeta? E o cunoscută ştiristă: "Cred că cel mai mult m-am făcut de râs în faţa furnicilor"

Recunoşti vedeta? E o cunoscută ştiristă: "Cred că cel mai mult m-am făcut de râs în faţa furnicilor"

Amalia Enache revine cu drag la amintirile din adolescenţă. Ştirista nu poate uita nici acum boneta de blană de iepure de care nu se despărţea în vremurile acelea, petrecute la Hunedoara.

“O fotografie din adolescenţa mea, evident la Hunedoara. Cred că cel mai mult m-am făcut de râs în faţa furnicilor când am mers la liceu cu ceva bonetă de blană de iepure pe cap. Că, na, fashionul anilor '90, într-un orăşel de provincie... Voi aţi citit Să nu ne facem de râs în faţa furnicilor? Leapşa pentru o fotografie de profil şi-o amintire de pomină din adolescenţă merge mai departe la colegii mei de atunci”, spune Amalia Enache.

A făcut multe reportaje, a întâlnit mulţi oameni, dar cele mai importante lecţii, Amalia Enache le-a primit de la bunica ei. Nu avea bani, dar şi-ar fi dat şi sufletul pentru fericirea nepoţilor. Când a plecat la facultate, ştirista a primit de la cea care îi veghea paşii toată agoniseala. Povestea te lasă fără cuvinte.

“Pentru că lucrase în vechile colective agricole, mama-mare avea după Revoluţie o pensie de numai câţiva lei. La propriu, statul roman îi dădea câţiva lei pentru o viaţă trudită pe "ogoarele patriei". Bani pe care ea îi punea pe toţi de-o parte, pentru că mânca numai din ce producea ea, la câmp şi de la animalele pe care le creştea pe langă casă. Era oricum cel mai harnic om pe care l-am cunoscut eu în toată viaţa mea!

Când am intrat la Jurnalism, la Timişoara, am primit de la ea prin poştă toţi banii pe care îi strânsese,alături de un bilet scris de ea de mână, cu creionul, cu stângăcia celor câteva clase pe care le făcuse : PENTRU FACULTATE!
Eu despre dragostea totală am învăţat de la ea. E timpul să le întoarcem bunicilor noştri lecţia despre generozitate pe care ei ne-au dat-o prin exemplul lor!”, povesteşte Amalia Enache.

 

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările