News

Angela Lansbury. Verdict: Alzheimer

Angela Lansbury. Verdict: Alzheimer

MURDER, SHE WROTE: SOUTH BY SOUTHWEST -- Pictured: Angela Lansbury as Jessica Fletcher -- (Photo by: Randy Marcus/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Veterana serialelor poliţiste se luptă cu un duşman nevăzut: pierderea memoriei. A jucat timp de 12 ani rolul Jessicăi Fletcher în serialul „Verdict: Crimă“ E ciudat s-o vezi pe Angela Lansbury, care era atât de activă în rolul scriitoarei de romane poliţiste Jessica Fletcher din serialul „Verdict: Crimă“, apatică şi neajutorată. E-adevărat că doamna ecranului american a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani şi că se lasă cu greu pensionată, ultima ei apariţie notabilă fiind cea din comedia „Mr. Popper's Penguins“ (2011), cu Jim Carey ca protagonist – după care au mai urmat vreo două roluri, în „Driving Miss Daisy“ (2014) şi în „Women He’s Undressed“ (2015). Dar pentru cineva care şi-acum se încăpăţânează să-şi conducă singură maşina şi care încă îşi caută ţinute de seară pentru galele la care este invitată să participe, imaginea bătrânei care uită unde se află pare a nu se potrivi deloc. Mai mult, ea tocmai a încheiat un turneu cu piesa de teatru „Blithe Spirit“, care i-a adus un premiu Olivier.

Cu toate acestea, vecinii confirmă faptul că vârsta îşi spune cuvântul şi în cazul Angelei Lansbury, a cărei stare de sănătate s-a deteriorat mult în ultimele luni. Se pare că veterana ar fi avut deunăzi un accident chiar în faţa casei sale din L.A., unde a fost văzută inspectându-şi maşina după ce un alt şofer a lovit-o şi s-a făcut imediat nevăzut. Potrivit martorilor, Lansbury era palidă, confuză şi se mişca greu. Acelaşi lucru l-ar fi constatat, în septembrie 2015, şi participanţii unei gale omagiale dedicate actorului James Earl Jones, din New York, unde Angela a părut a fi foarte fragilă şi a avut nevoie să fie ţinută de braţ, pentru a putea sta în picioare. „Ziceai că mai avea un pic şi făcea infarct, aşa arăta!“, povesteşte o sursă pentru cotidianul „Globe“. „Nu credeam că va rezista până la sfârşitul serii. Nici nu ştiu cum de-a avut curajul să vină.“

EXCLUSIVE: Angela Lansbury goes shopping at the country Mart market in Brentwood, California. Pictured: Angela Lansbury Ref: SPL836361  080914   EXCLUSIVE Picture by: JD / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:310-821-2666 New York:212-619-2666 London:870-934-2666 photodesk@splashnews.com
Angela Lansbury, la 90 de ani

După o carieră ce se întinde pe şapte decenii şi care a fost onorată cu un premiu Oscar şi şase Globuri de Aur, Angela Lansbury se vede nevoită să accepte faptul că, pentru ea, cortina a căzut. Deja are pierderi de memorie tot mai dese, uită versurile şi replicile din spectacolele în care altădată strălucea şi joacă, de ceva timp, cu o cască auditivă în care i se suflă textul. Totodată, nici fizicul n-o mai ajută, mai ales după operaţia suferită la şold în 1994, cea de înlocuire a rotulei, din 2005, şi după bronşitele succesive, care i-au afectat plămânii. Iar emoţional, e încă marcată de faptul că soţul ei, Peter Shaw, a decedat în 2003, lăsând-o singură după 53 de ani de mariaj fericit. Un deznodământ trist, cufundat în ceaţa celei mai necruţătoare boli, Alzheimer, care-i face pe mulţi actori să uite că au fost odată mari.

Modifică Setările