Body & Soul

Faţa vorbeşte despre tine! Vezi ce se citeşte pe chipurile acestor VIP-uri!

Faţa vorbeşte despre tine! Vezi ce se citeşte pe chipurile acestor VIP-uri!

Prin simpla studiere a chipului nostru, psihoterapeuţii ne pot prezice comportamentul, pot înţelege de ce ne purtăm cum ne purtăm şi la ce acţiuni se pot aştepta din partea noastră. Prin acest articol, încercăm să dăm un alt înţeles conceptului de „a fi ca o carte deschisă“. Nadia Gorduza Ce înseamnă Face Reading?

„Este «cheia cunoaşterii» către panoul de comandă al fiecărei persoane cu care interacţionăm. Acest instrument de profiling este extrem de rar, în Ro­mânia fiind încă la început, însă în ţări ca SUA este folosit frecvent, în special în domenii precum re­crutare, resurse umane şi servicii secrete“, spune Nadia Gorduza,  medic psihoterapeut şi coach, specializată în Profilul Personalităţii prin Face Reading, având certificări la nivel naţional şi internaţional. În plus, este singurul psihoterapeut din România specializat în terapia de cuplu, reprezentant al Institutul Gottman din SUA.

Cum se poate face, aşadar, o legătură logică între trăsăturile faciale şi felul de-a fi al unei persoane? „Atunci când ne naştem, atât creierul, cât şi faţa noastră sunt ca o pânză albă. Ca urmare a informa­ţiilor şi evenimentelor de care ne lovim de-a lun­gul timpului, acestea se modifică. Astfel, faţa este ca o pânză albă pe care viaţa îşi pune amprenta aşa cum pictorul îşi pune pensula pe pânză. Tot ceea ce experimentăm de-a lungul vieţii se poate vedea la nivelul musculaturii faciale, al structurii osoase şi liniilor fine, care în timp se dezvoltă. Fiecare rid spune o poveste. Spre exemplu, abuzul în copilărie, ce poate determina un comportament imprevizibil şi violent la maturitate, lasă urme pe fizionomia noastră, fiind uşor reperate de un specialist în face­reading“, ne lămureşte medicul psihoterapeut.

Ce poţi citi cel mai uşor pe faţa unei persoane? Nadia spune că această tehnică te ajută să recu­noşti o persoană care este anxioasă sau care are diverse fobii, studiindu-i pleoapele sau poziţiona­rea urechilor. Furia, care are în spate un grad mare de frustrare, poate fi „citită“ la nivelul mandibulei. Uşor de recunoscut este şi o persoană centrată pe sine, egoistă sau timidă. Ca să înţelegem mai bine ce înseamnă Face Reading, am rugat-o pe Nadia să-şi aplice cunoştinţele pe chipurile unor vedete şi să ne dezvăluie cât din personalitatea lor li se poate citi pe faţă.

INGLEWOOD, CALIFORNIA - APRIL 07:  Actress Charlize Theron arrives at WE Day California at The Forum on April 7, 2016 in Inglewood, California.  (Photo by Jon Kopaloff/FilmMagic)
Charlize Theron

Charlize Theron

Forma feţei: Are o capacitate foarte mare de schimbare a stărilor emoţionale, dobândită încă de când era copil, putând, astfel, să intre în rol fără un efort foarte mare.

Ochii: Este o persoană care preferă mai mult solitudinea şi se simte bine când lucrează pe cont propriu. Dar, la fel ca Angelina Jolie, are un nivel ridicat de emoţii, iubeşte complimentele şi aprecierea, fiind, totodată, o femeie inteligentă. În schimb, chiar şi cu un machiaj foarte bun şi Photoshop, tot nu îşi poate ascunde ridurile deja formate care exprimă grijile şi fricile trăite de-a lungul timpului. Acest lucru, în combinaţie cu forma mandibulei, explică trecutul său de familie nefericit, în care părinţii au fost separaţi emoţional şi au sfârşit printr-o crimă, mama ucigându-l pe tată.

Nasul: Trăsătura specifică a actriţelor de succes e imaginaţia, care se regăseşte şi la Charlize Theron, plus talentul şi concentrarea pe ceea ce îi place să facă.

Buze: Este o persoană generoasă şi respectuoasă.

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 15:  Actress Sarah Jessica Parker arrives at ELLE's 19th Annual Women In Hollywood Celebration at the Four Seasons Hotel on October 15, 2012 in Beverly Hills, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

Nasul: Este o persoană cu trăsături mai masculine, dar ceea ce este absolut izbitor la faţa sa este forma nasului. Genul acesta de nas îl puteţi vedea la persoanele curioase şi chiar băgăcioase. Este, de asemenea, generoasă, însă doar cu un scop precis.

Mandibula: Un alt lucru izbitor este forma acesteia, care arată că actriţa a crescut fără tatăl nativ, de la o vârstă fragedă. Combinaţia între forma bărbiei şi nas arată că este o persoană care, dacă se enervează, poate arunca cu obiecte ca să se liniştească şi poate deveni răzbunătoare.

Forma feţei: La fel ca Angelina Jolie, are acea „faţă de jad“, specifică persoanelor care vor să îşi ţină emoţiile sub control. Sarah are amintiri pe care şi le inhibă în mod voluntar şi conştient, nefăcându-i plăcere ceea ce i s-a întâmplat. Dar actriţa are şi o hotărâre şi o voinţă foarte mari în tot ceea ce face, iar timpul şi-a pus deja amprenta pe faţa sa, având instalate ridurile specifice grijilor şi fricilor.

arrives for the Premiere Of DreamWorks Animation And Twentieth Century Fox's "Kung Fu Panda 3" held at TCL Chinese Theatre on January 16, 2016 in Hollywood, California.
Angelina Jolie

Angelina Jolie

Forma feţei: Angelina Jolie are o formă de faţă dreptunghiulară, cunoscută sub denumirea de „faţă de jad“. Acestea sunt genul de persoane care uneori par reci şi calculate, ca şi cum şi-ar ţine emoţiile în frâu şi nu le-ar lăsa să se manifeste. Este o fizionomie deseori întâlnită la dictatori şi judecători.

Forma frunţii şi a sprâncenelor: Are o minte bine pusă la punct, concentrată pe ideile sale, fiind capabilă să meargă până la fanatism. Dacă am compara fotografiile din tinereţe cu unele din prezent, vedem că deja i s-au instalat liniile specifice persoanelor care reuşesc să manipuleze oamenii prin discurs. Acest lucru, în combinaţie cu idealismul şi pragmatismul care se văd la sprâncene, explică şi discursurile sale umanitare pentru a-i ajuta pe cei defavorizaţi.

Nasul: Ne arată o persoană care are gânduri şi comportament agresiv, acest lucru văzându-se în uşurinţa cu care intră în roluri violente. Tot forma nasului este specifică femeilor cu multă imaginaţie şi foarte generoase.

Ochii: Emoţională, lider înăscut, inteligentă, deschisă la minte. Este o persoană temperamentală, dar atunci când se supără îşi pierde cu uşurinţă controlul, fiind influenţată de stările emoţionale ale altora. Este sociabilă şi iubeşte când este complimentată, apreciată şi admirată, în special dacă acest lucru vine de la partenerul său. Este fidelă, dar şi geloasă pe partener.

Obrajii: În tinereţe erau mult mai ridicaţi şi arătau spiritul său viu, al unei persoane care iubeşte viaţa şi aventura şi care găseşte plăcere în tot ceea ce face. A căutat aventura cât de mult a putut, dar acest lucru începe să dispară azi, devenind din ce în ce mai serioasă şi căutând adevăratul sens al vieţii.

Gura: Celebrele buze ale Angelinei Jolie ar trebui să fie un etalon dacă vrem să recunoaştem cu uşurinţă o persoană cu abilităţi şi imaginaţie sexuală pe măsură, dar şi una foarte talentată.

Mandibula: Se poate vedea cu uşurinţă că divorţul părinţilor ei a fost foarte frustrant pentru ea şi i-a marcat copilăria.

Ceea ce au în comun Angelina, Charlize şi Rihanna este aceeaşi formă a mandibulei, care arată nivelul de frustrare dat de mediul vicios în care au crescut, cât şi de separarea părinţilor. Mai mult, la Rihanna, la nivelul bărbiei se vede că a fost expusă atât la violenţă verbală, cât şi fizică încă din copilărie, dar şi în tinereţe (prin relaţia cu Chris Brown).

NEW YORK, NY - FEBRUARY 14:  Rihanna attends State Farm All-Star Saturday Night - NBA All-Star Weekend 2015 at Barclays Center on February 14, 2015 in New York, New York.  (Photo by Brad Barket/Getty Images)
Rihanna

Rihanna

Forma feţei: O persoană cu acest tip de faţă este greu de convins să îşi schimbe părerile, chiar şi atunci când ajunge în punctul critic în care acestea sunt în defavoarea ei. Odată ce a luat o decizie merge până la capăt, cu preţul propriului sacrificiu. Este foarte încăpăţânată.

Fruntea: Este o artistă care trăieşte foarte mult în propria imaginaţie, având o inteligenţă creativă şi făcându-şi multe iluzii.

Urechile: Se vede că acestea sunt de muzician, fiind capabilă prin multitudinea de pliuri să filtreze foarte bine sunetele şi să facă diferenţe fine, ceea ce o persoană obişnuită nu poate face.

Buze: Sexualitatea şi senzualitatea pe care le transmite Riri se regăsesc, la fel ca în cazul Angelinei Jolie, la nivelul buzelor pline. Un alt lucru în comun la Angelina, Charlize şi Rihanna este talentul înnăscut, aspect care se observă tot prin forma buzelor.

foto: guliver/getty images, arhiva personală

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările