Agenda

Phil Collins – „Încă n-am murit!“

Phil Collins – „Încă n-am murit!“

Este declaraţia tranşantă a unui artist pensionat mult prea devreme. Nici muzica sa, nici pasiunea lui pentru femei n-a amorţit. Iar acum se reîntoarce în showbiz cu o autobiografie extrem de sinceră, „I’m Not Dead Yet“, şi cu un turneu european omonim.

Phil Collins 2016

E pe lista celor mai buni creatori de melodii de dragoste: „In the Air Tonight“, „One More Night“, „Two Hearts“, „Against All Odds“, „ Groovy Kind Of Love “, „I Wish It Would Rain Down“, „We Fly To Close“, „Can’t Stop Loving You“, „True Colors“. Câţi au iubit, au suspinat şi s-au îmbrăţişat pe muzica lui! Şi când te gândeşti că nimeni nu-l vedea, la început, mai mult decât un toboşar talentat!

Şi asta pentru că povestea lui de dragoste cu muzica a început la vârsta de cinci ani, când a primit de la părinţii lui un set de tobe. Evident că soţilor June şi Philip Collins nu le-a fost uşor să trăiască în casă cu un vajnic toboşar, încurajat pe deplin de un unchi care i-a confecţionat, după doar un an, primul set de tobe performante. Dar cum mama trăia deja înconjurată de artişti, fiind agent de teatru, s-a gândit că n-ar fi rău să investească în pasiunea copilului său. Cât despre tată, care făcea bani buni întocmind poliţe de asigurare, îi creştea inima văzându-şi fiul apărând, după câţiva ani, pe la diverse emisiuni de radio şi televiziune.

c38dcf31a5b777f3889014078c1c061e

La 14 ani, Philip David Charles Collins din Chiswick, Hounslow, era deja o mică vedetă – dar nu ştia încă notele muzicale! Ceea ce aveau să corecteze anii petrecuţi la şcoala de muzică Barbara Speake. Ritmul, însă, avea să şi-l perfecţioneze în orele în care asculta pe repeat cântecele formaţiei Beatles. Era nelipsit de la concertele trupei şi, în ’70, chiar şi-a exersat în public talentul la tobe pe melodia lui George Harrison, „The Art of Dying“ – pentru ca 40 de ani mai târziu, Collins să-i reorchestreze câteva piese, fiind nominalizat pe CD-ul lui Harrison lansat în 2000!

Pe lângă muzică, Phil se visa şi model sau actor şi chiar a primit un rol într-o producţie numită „Oliver“ – ceea ce i-a atras atenţia unei colege de la cursurile de artă dramatică, Andrea Bertorelli, care avea să-i devină iubită mai târziu.

Phil Collins tanar

Modifică Setările