Interviu

EXCLUSIV pentru OK: Interviu cu cel mai iubit cuplu de actori turci, Halit Ergenç şi Bergüzar Korel

EXCLUSIV pentru OK: Interviu cu cel mai iubit cuplu de actori turci, Halit Ergenç şi Bergüzar Korel

Halit Ergenc, Berguzar Korel during photocall of "WOUNDED LOVE" for 2016 MIPCOM on October 18, 2016 in Cannes, France

Pictured: Halit Ergenc, Berguzar Korel Ref: SPL1376116 181016
Picture by: Splash News

Splash News and Pictures
Los Angeles:310-821-2666
New York:212-619-2666
London:870-934-2666
[email protected]

Unul dintre cele mai îndrăgite cupluri de actori turci şi-a câştigat şi simpatia telespectatorilor români, iar acum le oferă cel mai frumos duet într-un nou serial, „Vatanim Sensin/Patria mea eşti tu!“ Halit Ergenç şi soţia sa, Bergüzar Korel, anul trecut la Cannes. Îl ştiţi din rolul atotputernicului sultan Suleyman, iar acum îl revedeţi la Kanal D tot într-un film istoric, îmbrăcând hainele colonelului Cevdet, unul dintre oamenii de încredere ai lui Mustafa Kemal Ataturk din timpul Războiului de Independenţă din Turcia (1919), şi jucând alături de soţia sa, care o interpretează pe frumoasa Azize. Acesta este cel de-al doilea proiect comun al lui Halit Ergenç cu Bergüzar Korel, după la fel de popularul serial „1001 de nopţi“.  Iată cum reuşesc cei doi actori turci să fie parteneri şi acasă, şi pe platourile de filmare şi cum arată viaţa lor dincolo de strălucirea ecranului.

După serialul „Muhteşem Yüzyil /Suleyman Magnificul“, telespectatorii români îl vor revedea pe Halit Ergenç într-o nouă serie istorică, „Vatanim Sensin/Patria mea eşti tu!“. Aveţi o preferinţă anume pentru filmele de epocă?
Halit Ergenç: Fiecare rol pe care îl primesc îl tratez la fel, cu aceeaşi preocupare de a-l dezvolta şi a-l aprofunda. Un rol nou este ca un copil mic pe care trebuie să îl creşti. Şi nu poţi face acest lucru decât cu iubire şi dedicare. Rolul din Suleyman a fost „copilul“ adorat de public, este adevărat, dar consider că acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu rolul din „Patria mea eşti tu“. Este o poveste extraordinară, porneşte de la un personaj real, Cevdet, un adevărat erou al Turciei.
Bergüzar Korel: Filmele de epocă recrează lumi şi perioade dispărute, ele sunt o căutare şi o reconstituire a timpului pierdut. Pentru orice actor este o provocare să se încadreze în contextul unei epoci istorice şi să se conecteze afectiv la acea epocă. Însă, indiferent că este o poveste din zilele noastre, fie de acum cinci sute de ani, implicarea şi ataşamantul meu faţă de rol este aceeaşi.

Probabil că rolul lui Suleyman va rămâne reperul întregii cariere. Credeţi că producătorii vor încerca să vă ofere de-acum încolo mai mult astfel de roluri?
E. Succesul de care s-a bucurat Suleyman a făcut ca rolul să fie considerat un reper pentru cariera mea. Desigur, după ce ai ajuns undeva în „stratosferă“, ai vrea ca măcar o dată să ţi se mai întâmple!
K. „Suleyman“ a arătat că dacă există o poveste magnifică, decoruri extraordinare, actori şi bugete pe măsură, rezultatul este ceva măreţ. De asemenea, rolurile din „1001 de nopţi“ au fost foarte iubite de public, iar acum asta se întâmplă şi cu cele din „Patria mea eşti tu“.

Poate depăşi „Vatanim Sensin“ popularitatea lui „Muhteşem Yüzyil“?
E. Chiar dacă „Suleyman Magnificul“ şi „Patria mea eşti tu“ sunt diferite ca temă, ca tipologii de personaje, ca perioade istorice, au ceva în comun: sunt două producţii „emoţionale“, care îl provoacă pe telespectator să fie empatic, să rezoneze cu personajele. În Turcia, serialul „Patria mea eşti tu“ are un succes uriaş, popularitatea sa este în creştere.
K. „Patria mea eşti tu“ are ca temă o poveste de dragoste extraordinară, care se întâmplă în condiţiile vitrege ale războiului, în urmă cu aproape o sută de ani. Există foarte multă iubire şi tot atâta sfâşiere şi durere în relaţia dintre Cevdet şi Azize. Este povestea a două inimi rănite. Telespectatorii se vor identifica cu trăirile lor, sunt sigură că cei doi îi vor cuceri.

Interesant este că, după „1001 de nopţi“, aveţi din nou un proiect comun. Cum e să lucraţi împreună?
H.E. Este perfect, pentru că avem şansa să discutăm şi acasă despre ceea ce avem de făcut a doua zi, pe platouri. Ne mai acordăm din mers, cum se spune.
B.K. Suntem tot timpul împreună, ceea ce, în momentul de faţă, pentru noi, ca familie, este un lucru bun. Serialul ne oferă ocazia să petrecem tot timpul împreună, aşa cum se întâmplă la filmările din „1001 de nopţi“. Ne trezeşte multe amintiri frumoase, iar asta ne face fericiţi.

Modifică Setările