Royals

Scandalurile din familia Regelui Mihai

Scandalurile din familia Regelui Mihai

Incidentul petrecut la Aubonne cu Nicholas Medforth-Mills nu este primul care a tulburat familia Majestăţii Sale. Iată prin ce alte provocări a fost nevoit să treacă Regele.

Viaţa lui Mihai I a fost o înşiruire de provocări, de la cele politice şi până la cele personale.

Încă de la naşterea sa, a fost subiectul unor titluri jenante în presă: s-a născut prematur ori Regina Elena era deja însărcinată la nunta din 10 martie 1921? Căci Regele Mihai al României s-a născut în 25 octombrie 1921 la Sinaia, iar părinţii săi,  Carol al II-lea şi Elena a Greciei, s-au cunoscut la Lausanne, în Elveţia, unde s-au logoditla 12 ianuarie 1921.

Palatul Cotroceni a anunţat că prinţul Mihai, cântărind 4 kg, s-a născut prematur. Evident că un prematur nu depăşeşte la naştere 2 kg, după unele studii chiar 1,5 kg. Despre naşterea lui Mihai care nu putea fi prematură, îi scria şi Pamfil Şeicaru în decembrie 1976 lui Ovidiu Vuia.

“Un copil de 4 kg. Un miracol biologic? Din investigatiile mele făcute în 1974 la Athena, unde am fost de trei ori, reiese că Elena a trecut Rubiconul ajutată de un colonel Manos care comanda regimentul de gardă călare al regelui Constantin. A fost o dezbatere în parlamentul Greciei cu privire la sinuciderea colonelului Manos după o audienţă la regele Constantin. Monitorul oficial cu dezbaterile camerei este ţinut în secret. Acum când nu se mai crede în restaurarea monarhiei s’ar putea ajunge la lectura dezbaterilor. La naşterea lui Mihai s’a simţit nevoia de a da o explicaţie miracolului biologic: un colectiv de medici, prof. universitari, au dat un comunicat. Efectul: lui Mihai i se spunea Mihai pripitul sau Mihai Viteză.” spune Pamfil Şeicaru în scrisoare.

Modifică Setările