News

Remember Mălina Olinescu. Uite cine s-a mai lansat la "Şcoala Vedetelor" FOTO&VIDEO

Remember Mălina Olinescu. Uite cine s-a mai lansat la "Şcoala Vedetelor" FOTO&VIDEO

Din proiectul lansat de TVR în urmă cu 23 de ani au ieşit artişti şi oameni de televiziune. Iată cine sunt aceştia.

Cel mai de succes proiect TVR de "fabricare" a unor noi artişti, "Şcoala Vedetelor", a fost produs în 1995, după ideea regretatul Titus Munteanu. Gândită ca o emisiune concurs şi ca o rampă de lansare pentru tinerele talente, "Şcoala vedetelor" a dat divertismentului din România nume noi, precum Mălina Olinescu, Nadine, Nicoleta Drăgan, Diana MunteanuLili Sandu, Dana Mladin, Adi Despot, Călin Goia, Călin Geambaşu, cei din trupa Class, considerate acum nume grele în showbiz.

Click!, 2015

Mălina Olinescu

Ieri, regretata cântăreaţă Mălina Olinescu, care a plecat dintre noi în decembrie 2011, ar fi împlinit 44 de ani. Ea era considerată cea mai bună vocea de la „Şcoala Vedetelor“, având şi cea mai rapidă ascensiune în showbiz după terminarea emisiunii.

Alături de mama sa, Doina Spătaru.

Fiică a cântăreţei Doinei Spătaru (care tot ieri şi-a serbat cea de-a 70-a aniversare) şi a actorului Boris Olinescu, Mălina Olinescu a trăit înconjurată de muzică şi a început să cânte încă de la vârsta de 5 ani, participând  la numeroase festivaluri împreună cu corul şcolii. După terminarea liceului, a cântat în programele unor cluburi din Bucureşti.

După ce, în 1995, a participat la Festivalul de muzică uşoară Aurelian Andreescu, unde a câştigat premiul întâi la secţiunea interpretare, a fost cooptată în echipa de talente de la "Şcoala Vedetelor", unde a dobândit o popularitate uriaşă.

A urmat participările la festivalul Mamaia (1996 şi 1997) şi la Cerbul de Aur (1997), unde a şi câştigat marele premiu cu piesa "Mi-e dor de tine", semnată de compozitorul Adrian Romcescu.

Memorabil a fost şi duetul cu actorul Adrian Pintea.

Colaborarea cu Romcescu s-a dovedit fructuoasă şi în 1998, când a câştigat Selecţia Naţională Eurovision şi a reprezentat România la Birmingham, în Anglia, cu melodia "Eu cred", clasându-se pe locul 22 din 25, cu şase puncte.

Iar piesa pe care i-a compus-o Adrian Despot, "Pot să zbor", i-a adus premiul al III-lea la secţiunea „Creaţie” a Festivalului Mamaia, cu piesa „Pot să zbor”.

În 2000 a moderat alături de Petre Magdin emisiunea „Întâlnirea de la miezul nopţii”, TVR.

Ea a continuat să colaboreze cu televiziunile, dar şi cu Călin Geambaşu, în band-ul căruia a cântat ani de zile.

Din păcate, însă, succesul ei n-a fost constant şi, după o perioadă în care a intrat într-un con de umbră, Mălina Olinescu a căzut victimă depresiei, iar în noaptea de 12 decembrie 2011 şi-a luat viaţa, aruncându-se de la etajul şase al blocului în care locuia, în zona Gării de Nord din Bucureşti.

Călin Geambaşu, bun prieten al artistei, a declarat că aceasta s-ar fi sinucis după despărţirea de iubitul ei, Sebastian Truţă, acum Lead Tester la Electronic Arts. A fost înhumată la Cimitirul Sfânta Vineri.

Modifică Setările