Royals

Regele Olandei a dus, timp de douăzeci de ani, o viaţă dublă. Ce facea în timpul liber?

Regele Olandei a dus, timp de douăzeci de ani, o viaţă dublă. Ce facea în timpul liber?

King Willem-Alexander invites 150 Dutchmen for a festive dinner on Friday evening 28 April 2017 at the Royal Palace Amsterdam, Netherlands. After dinner, the Palace will be open to the public for 50 hours uninterruptedly. Her Majesty Queen Maxima is also present during the evening. Photo by Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Regalităţile duc, de obicei, o viaţă destul de secretoasă! Îi vedem, desigur, la evenimente importante din cadrul familiei lor sau la cele privitoare la ţara lor, în timpul vizitelor de stat, dar nimeni nu ştie cum arată, de fapt, viaţa lor privată, de familie, în spatele uşilor palatelor. Ei bine, Regele Willem-Alexander al Olandei este un exemplu clar în acest sens. De foarte puţine ori avem ocazia să-l vedem în viaţa lui privată Soţul Reginei Maxima a Olandei are mai multe secrete decât ne-am fi aşteptat! Atunci când nu se află la cârma ţării, Regele Willem-Alexander are alte preocupări. Unele despre care nimeni nu a ştiut nimic timp de douăzeci de ani şi pe care acesta s-a gândit să le dea în vileag tocmai acum. Despre ce e vorba?

Despre faptul că atunci când nu poartă coroana şi sceptru, Regele Willem dă tronul regal pe manşă! Da, monarhul olandez, asemenea multor altor capete regale de altfel, deţine brevet de pilot şi e înnebunit după pilotarea avioanelor. Însă, pasiunea lui nu se opreşte aici! Regele Olandei a lucrat, în ultimii douăzeci şi unu de ani, pe un post de co-pilot pe zboruri comerciale, fără ca nimeni să-l identifice vreodată.

Această informaţie a ieşit la iveală tocmai în urma unei declaraţii de-ale lui: ”Găsesc abilitatea de a zbura pur şi simplu fantastică. Îţi laşi problemele în urmă când te înalţi în nori. Poţi să-ţi schimbi total dispoziţia şi să te concentrezi pe altceva. Asta, pentru mine, este cea mai relaxantă parte dintr-un zbor”.

A fost co-pilot în ultimii 21 de ani

Se pare că acesta a co-pilotat avioane comerciale în ultimii 21 ani şi foarte puţine persoane l-au recunoscut în aeroport, fiind îmbrăcat în uniforma de pilot, sau să-i identifice vocea atunci comunica cu pasagerii: ”Avantajul e că pot spune mereu că vorbesc în numele pilotului, când le urez bun venit la bord, şi nu trebuie să-mi spun numele. Oricum, mulţi oameni nici nu ascultă astfel de anunţuri”, a mai declarat, jovial, regele Olandei.

Mărturisirea şocantă a Regelui Willem vine în contextul în care, zilele acestea, face un curs pentru a putea pilota un nou tip de avion, şi anume un Boeing 737s, cel care va înlocui prezentul model. ”Va fi interesant să zbor şi către alte destinaţii într-o zi, cu mai mulţi pasageri la bord, pe distanţe mai mari. Acesta este motivul pentru care fac acest curs”, a precizat soţul Reginei Maxima.

foto: arhivă OK!

Modifică Setările