Case Regale

Regele Thailandei şi-a eliberat amanta oficială din închisoare, pentru a o aduce în haremul său din Germania

Regele Thailandei şi-a eliberat amanta oficială din închisoare, pentru a o aduce în haremul său din Germania

Izolat încă de la începutul pandemiei în staţiunea bavareză Garmisch-Partenkirchen, regele Maha Vajiralongkorn a făcut, recent, o mişcare care a oripilat întreaga presă germană: a eliberat-o pe Sineenat Wongvajirapakdi, fosta sa amantă şi a adus-o să se alăture haremului său de 20 de “soldaţi ai sexului” cu care acesta şi-a petrecut pandemia.

 

Controversatul Regele Rama X, cum mai este numit regele Thailandei, o numea, anul trecut, consoartă oficială pe Sineenat Wongvajirapakdi. Ceremonia a avut loc chiar în faţa reginei Suthida, cu care Maha avea să se căsătorească oficial două luni mai târziu. La finalul anului trecut, însă, Rama X comanda încarcerarea amantei pe motiv că a subminat autoritatea reginei şi de atunci nimeni nu a mai auzit nimic despre aceasta până la finalul săptămânii trecute.

Regele şi amanta oficială, Sineenat Wongvajirapakd, nu se mai văzuseră din octombrie anul trecut, când aceasta a fost arestată la comanda lui.

Spre revolta locuitorilor din landul bavarez, Maha a închiriat, încă de la începutul anului, un etaj întreg din Grand Hotel în Sonnebichl unde stă împreună cu anturajul său dubios ca într-un bordel de lux. Dacă la început soţia sa se alăturase haremului controversat, se pare că aceasta a fost trimisă cu forţa în Elveţia unde locuieşte singură şi în prezent. Singurele zile petrecute împreună au fost în aprilie, atunci când regele a luat-o de la Zürich şi au zburat împreună la o petrecere în Thailanda, pentru doar 48 de ore.

Regina Suthida este izolată în Elveţia de luni bune şi află din presă despre acţiunile reprobabile ale soţului ei.

Atât locuitorii din Germania, care susţin că plătesc taxe ca să fie sporită paza în zonă pentru acest rege de groază, cât şi locuitorii regatului său sunt extrem de revoltaţi în legătură cu comportamentul acestuia. De altfel, populaţia thailandeză a iniţiat o serie de proteste pentru a-l îndepărta de pe tron şi a creat chiar şi un hashtag edificator: #deceavemnevoiederege. Acesta e menit să atragă atenţia asupra faptului că ţara nu mai este demult condusă de Maha Vajiralongkorn, care nu face decât să se distreze şi să ia decizi proaste pentru ţara lui de atâtea decenii.

 

 

Comentarii

Modifică Setările