News

Regina, afectată financiar de COVID-19. Cine va suporta pierderea de 25 de milioane de dolari de la Palat?

Regina, afectată financiar de COVID-19. Cine va suporta pierderea de 25 de milioane de dolari de la Palat?

Experţii financiari au tras o concluzie usturătoare în ceea ce priveşte situaţia materială a monarhiei britanice – noul coronavirus a făcut ravagii la Palat, creând o pierdere de 25 de milioane de dolari pe următorii trei ani.

Regina Elisabeta a II-a şi angajaţii ei au calculat pierderile financiare produse de COVID-19. Suma de bani pe care experţii se aşteaptă să o primească de la vizitatori şi de la evenimentele speciale este redusă cu 25 de milioane de dolari în anii ce urmează.

Acest estimat a fost publicat în cele mai recente rapoarte financiare ale familiei regale britanice, denumite Grantul Suveran, care includ fondurile acordate familiei regale pentru a fi achitate costurile obligaţiilor oficiale ale Reginei (94) şi ale familiei ei, dar şi costurile de întreţinere ale rezidenţilor regali.

Ne aşteptăm la o reducere semnificativă din cauza impactului pe care COVID-19 îl are asupra numărului vizitatorilor. Pierderile în veniturile regale sunt estimate la 5 milioane de lire sterline pe an, în următorii trei ani”, a dezvăluit Sir Michael Stevens, trezorierul de la Palatul Buckingham.

 

Să ne aşteptăm, aşadar, la o tăiere a salariului Reginei Elisabeta a II-a?

 

Nu. Totul este calculat astfel încât Suverana să-şi primească cele 345 de milioane de lire sterline, care îi

sunt alocate anual, până la martie 2022. Şi după această dată lucrurile vor rămâne neschimbate pentru Regină, chiar dacă veniturile se reduc. „În cazul reducerii profiturilor Coroanei, Grantul Suveran va rămâne la acelaşi nivel în fiecare an”, ţine să precizeze trezorierul regal.

 

Şi atunci cine va compensa pentru pierderile suferite?

 

Contribuabilii britanici, lucru criticat asupru de câţiva oameni politici din Marea Britanie. „Nebunie curată! Dacă chiriile se scumpesc şi se strâng mai mulţi bani în vremurile bune, tot aşa trebuie să admitem că e posibil ca profitul să scadă în momentele dificile, însă societatea nu vede aşa lucrurile, se pare...”, susţine pe social media Laurie Macfarlane.

Modifică Setările