Royals

Regina Elisabeta a II-a nu a mai respectat tradiţia. Detaliul care a surprins la apariţia din Parlamentul Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a nu a mai respectat tradiţia. Detaliul care a surprins la apariţia din Parlamentul Marii Britanii camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Suverana Marii Britanii a renunţat la un obicei pe care-l avea de 64 de ani încoace şi a apărut altfel la cea de 66-a intervenţie a sa în Parlamentul englez.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a mai respectat tradiţia şi a purtat o coroană mai uşoară la ceremonia de inaugurare a noii sesiuni anuale a Parlamentului de la Londra, în locul celebrei sale coroane de stat, mult mai grea, pe care suverana britanică a purtat-o de fiecare dată la acelaşi eveniment în ultimii 64 de ani.

Imperial State Crown (Coroana Imperială de Stat), încrustată cu 2.868 de diamante, dar şi safire, smaralde şi câteva sute de perle, a fost plasată pe o masă aflată în proximitatea tronului pe care era aşezată regina, care a susţinut un discurs oficial prin care a anunţat programul politic al premierului Boris Johnson.

Suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, a purtat mult mai uşoara Diamond Diadem (Diadema cu Diamante), cunoscută şi sub numele de "Diadema George IV", în timp ce a rostit acel discurs rămânând aşezată pe tron. Ea a fost însoţită de fiul ei cel mare şi moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles, în vârstă de 70 de ani.

Regina a purtat în trecut diadema când se deplasa spre ceremonia de deschidere a noii sesiuni parlamentare, dar şi spre diverse alte evenimente oficiale ale casei regale.

Într-un documentar difuzat de BBC anul trecut, regina Elisabeta a II-a a spus că Imperial State Crown, care are o greutate de 1,3 kilograme, este "foarte greoaie". Coroana a fost realizată cu ocazia încoronării tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1937, şi a fost purtată de Elisabeta a II-a la propria ei încoronare, dar şi la toate cele 64 de ceremonii precedente de inaugurare a sesiunilor parlamentare de la Londra.

Diadema, realizată pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1821, are 1.333 de diamante, potrivit Royal Collection Trust.