Royals

Regina Elisabeta a II-a, scandalul desuurilor regale

Regina Elisabeta a II-a, scandalul desuurilor regale

PORTSMOUTH, ENGLAND - DECEMBER 07: Queen Elizabeth II attends the Commissioning Ceremony of HMS Queen Elizabeth at HM Naval Base on December 7, 2017 in Portsmouth, England. (Photo by Chris Jackson- WPA Pool/Getty Images)

Furnizorul oficial de lenjerie de lux al suveranei britanice şi-a atras oprobriul casei regale după ce a scos în public... rufăria de la Palatul Buckingham.

Regina Elisabeta a II-a trebuie să fi roşit foarte tare atunci când cei de la Rigby & Peller, com­pania care asigură încă din 1961 lenjeria de corp a membrilor familiei rega­le, i-au atârnat rufele în public. Cum a fost posibil? Ei bine, prin de June Kenton (82), proprietara Rigby & Peller din 1982 încoace, care a decis la un moment dat să publice o carte intitulată Storm in a D-Cup/ Furtună într-o cupă D, despre „de­desubturile“ regale.

June Kenton era, de altfel, o inti­mă cunoscătoare a familiei regale, de vreme ce, prin anii ’80, a deţinut titlul de „corsetieră“ oficială a regi­nei. Şi prin mâinile sale au trecut la probă nu doar formele suveranei, ci şi ale Prinţesei Diana, Prinţesei Margret şi, de câţiva ani încoace, cele ale lui Kate Middleton. Cert e că, după atâtea vizite la Palat şi nenumărate probe de sutiene, n-a ţinut doar pentru ea cele mai intime secrete de budoar, ci le-a expus în cartea cu pricina, lansată anul trecut. Aflăm, astfel, că Regina stătea la probă pe jumătate îmbrăcată şi me­reu în compania câinilor săi Corgi, că sora acesteia, Prinţesa Margret, voia costume de baie handmade şi că Prinţesa Diana primea postere cu modele în lenjerie intimă pentru fiii ei, Prinţul William şi Prinţul Harry – pe vremea când aceştia se aflau la studii la co­legiul Eton.

De bună seamă, Regina s-a făcut foc şi pară când a auzit că fosta ei corsetieră şi-a per­mis să divulge amănunte din timpul probelor. Aşa se face că, după 57 de ani de mandatare regală, pe care Buckingham o oferă doar ace­lor furnizori care şi-au dovedit atât calitatea serviciilor, cât şi discreţia, Rigby & Peller a fost retras de pe lista colaboratorilor oficiali ai Palatului şi şi-a pierdut dreptul de-a afişa stema regală pe produsele sale.

Corsetiera. June Kenton a cumpărat Rigby & Peller în 1982 cu 20.000£ şi a vândut-o în 2011 cu 8 milioane £ retailer-ului belgian Van de Velde, dar a continuat să facă parte din comitetul director şi s-o viziteze personal pe regină de cel puţin trei ori pe an.

Octagenara June Kenton, căzută în digra­ţie, se declară de-a dreptul şocată de decizia celei mai importante cliente a sa. „Mă întris­tează faptul că nu le-a plăcut cartea mea şi mi-e greu să accept asta. E oribil, un adevărat şoc! N-am crezut niciun moment, când am scris cartea, că va deraja pe cineva“, a declarat pentru The Telegraph cea care crede că deci­zia în cazul ei e una exagerată. „Am spus doar că am fost acolo, nu ce s-a întâmplat. N-am vorbit niciodată despre subiecte de natură personală cu niciunul dintre clienţii mei şi nici n-o voi face. Cartea nu conţine nimic jenant, e un fapt real că am lucrat pentru regină, iar dacă n-o menţionam, era un mare neajuns în autobiografia mea“, susţine Kenton, pe care senilitatea probabil o împiedică să-şi dea sea­ma de neajunsurile „chiloţărelii“ ei.