News

Regina Elisabeta a plantat un nou soi de trandafir la castelul Windsor. Poartă numele regretatului duce de Edinburgh fiindcă ar fi împlinit 100 de ani

Regina Elisabeta a plantat un nou soi de trandafir la castelul Windsor. Poartă numele regretatului duce de Edinburgh fiindcă ar fi împlinit 100 de ani camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Moment înălţător la castelul Windsor. Regina Elisabeta a plantat un nou soi de trandafir, care poartă chiar numele regretatului său soţ, ducele de Edinburgh, în ziua în care acesta ar fi împlinit 100 de ani.

O mare iubitoare a trandafirilor, regina Elisabeta s-a ocupat personal de plantarea noii flori. În felul acesta, Majestatea Sa marchează un moment solemn, ziua prinţului Philip. Ieri ar fi împlinit 100 de ani. De acum înainte, regina se va delecta cu imaginea trandafirului ”Ducele de Edinburgh” în propria sa grădină.

Superbul trandafir cu numele soţului său va putea fi privit chiar din camerele Majestăţii Sale, întrucât a fost plantat în grădina de est. Regretatul prinţ Philip s-a stins din viaţă la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie şi a beneficiat de funeralii restrânse, din cauza restricţiilor generate de pandemie, situaţie neobişnuită pentru înmormântările regale.

Regina a primit acest cadou deosebit de la preşedintele Societăţii Regale de Horticultură, Keith Weed (Buruiană).

Iată ce i-a transmis Weed reginei: ”Este un trandafir ce poartă numele ducelui de Edinburgh pentru a marca ziua sa, în amintirea tuturor lucrurilor măreţe pe care le-a realizat în decursul vieţii sale şi ca toată lumea să îşi amintească de el.”

Regina în vârstă de 95 de ani a apreciat atât gestul, cât şi superba floare. Însă a constatat că florile nu sunt foarte înflorite, din cauza lunii mai, care a fost foarte rece.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările