Royals

Regina Elisabeta a purtat o tiară specială la banchetul de la Buckingham Palace! Care e semnificaţia ei?

Regina Elisabeta a purtat o tiară specială la banchetul de la Buckingham Palace! Care e semnificaţia ei? camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

LONDON, ENGLAND - APRIL 19: Queen Elizabeth II at The Queen's Dinner during the Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) at Buckingham Palace on April 19, 2018 in London, England. (Photo by Toby Melville - WPA Pool/Getty Images)

Regina Elisabeta şi fiul său cel mare, Prinţul Charles, au găzduit o recepţie somptuoasă la Palatul Buckingham, avându-i invitaţi pe liderii din Commonwealth şi soţiile lor. Acesta a fost unul dintre cele mai elegante şi fastuoase evenimente găzduite de Regina Elisabeta a II-a din ultima vreme, iar alături i-au stat Prinţul Harry şi Prinţul William, dar şi Prinţul Andrew şi cele două fiice ale lui, Prinţesele Beatrice şi Eugenie.

foto: Getty Images

O cină somptuoasă la Palatul Buckingham

Cina ”black-tie” a avut trei feluri principale, iar lista invitaţilor a fost de 130 de persoane. Seara s-a derulat fără incidente, iar Regina Elisabeta a profitat de ocazia specială pentru a vorbi despre dorinţa ca fiul său cel mare, moştenitorul tronului britanic, să continue munca depusă de ea şi de tatăl ei, Regele George al VI-lea, în folosul Commonwealth-ului, în calitate de suveran.

Gazdele evenimentului. Prinţul Charles şi Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

A fost, aşadar, o seară plină de semnificaţii şi indicii cum că Prinţul Charles nu va fi sărit din succesiune, aşa cum se zvonea prin diferite cercuri. Poate şi de accea, Regina Elisabeta a II-a a ales să poarte o ţinută extrem de elegantă şi o tiară foarte importantă la respectiva cină. Ea a îmbrăcat o rochie albă, cu mâneci lungi, care prezentă un  mozaic din paiete.

Regina Elisabeta a purtat o tiară specială

Cât despre tiara purtată, regina Elisabeta a ales din vistieria regală tocmai ”Tiara femeilor din Irlanda şi Marea Britanie”, dăruită în ziua nunţii ei de către bunica sa paternă, Regina Mary.

Tiara deţinută de bunica paternă şi dăruită ei în ziua nunţii

Bijuteria e cu atât mai specială cu cât a devenit o emblemă pentru poporul britanic, apărând pe multe dintre bacnotele în circulaţie ori pe ştampilele oficiale.