Case Regale

Regina Elisabeta, aşa cum n-ai mai văzut-o. În ipostaze "lumeşti", la piscină şi în vacanţă, alături de Prinţul Philip

Regina Elisabeta, aşa cum n-ai mai văzut-o. În ipostaze "lumeşti", la piscină şi în vacanţă, alături de Prinţul Philip camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Cum pe 21 aprilie, regina va sărbători impresionanta vârstă de 95 de ani, aceasta este omagiată în toate felurile de către media.

Astăzi, de exemplu, postul britanic ITV va difuza documentarul The Queen Unseen, unul care cuprinde şi un inedit film de amator cu secvenţe din vacanţa reginei şi a Prinţului Philip în Noua Zeelandă, din anul 1953. De fapt, vacanţă e mult spus: este vorba mai degrabă de un interminabil turneu prin ţările din Commonwealth, care a durat nu mai puţin de şapte luni, fiind ca o a doua lună de miere pentru pe atunci tinerii căsătoriţi.

Filmarea cu o cameră de amator a fost realizată de soţia guvernatorului de atunci al Noii Zeelande, cei doi fiind gazdele cuplului regal atunci când aceştia au sosit în ţara de la Antipozi. S-a întâmplat în perioada Crăciunului din anul 1953, iar imaginile o arată pe regină ca pe o tânără femeie mai degrabă timidă, ce-l vegează de pe marginea piscinei pe soţul ei. 

Prinţul Philip nu se reţine deloc în a se răsfăţa în piscina de pe domeniul guvernatorului, iar imaginile îl prezintă pe soţul cel înalt şi fit al reginei purtând doar slipii de baie. Elisabeta, în schimb, apare îmbrăcată într-o rochie veselă de vară şi purtând o pereche de sandale cu platforme. 

În toată această călătorie, Elisabeta a II-a nu s-a desprins de camera ei de filmat, păstrând în imagini amintirea tuturor acestor locuri exotice. În toate aceste şapte luni, cuplul regal a făcut o pauză nu doar de la îndatoririle regale, ci şi de la rolul de părinţii, lăsându-i pe micuţii Charles şi Anne acasă, în Anglia. 

Comentarii

Modifică Setările