Royals

Regina Elisabeta împlineşte 95 de ani pe 21 aprilie. De ce va fi diferită şi oarecum tristă această aniversare?

Regina Elisabeta împlineşte 95 de ani pe 21 aprilie. De ce va fi diferită şi oarecum tristă această aniversare? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

În perioada aceasta, regina a trecut prin multe şi, cu toate acestea, tot are puterea să zâmbească. 

Pe 21 aprilie, suverana va sărbători o frumoasă vârstă, cea de 95 de ani, însă acest eveniment nu va avea amploarea celor de dinainte de pandemie. După cum bine ştim, Regina Elisabeta îşi sărbătoreşte oficial ziua de naştere de-abia în luna iunie, când se organizează parada Trooping the Colour, în faţa palatului Buckingham. Ei bine, şi anul acesta, pentru a doua oară consecutiv, parada a fost anulată, din cauza pandemiei de Covid-19. 

în schimb, aniversarea reginei se va face în privat, la Castelul Windsor, acolo unde aceasta s-a retras alături de Prinţul Philip încă din luna martie a anului trecut, părăsind Londra din cauza situaţiei sanitare. Cu toate acestea, admiratorii reginei pot spera la difuzarea pe social media a unor portrete oficiale noi ale suveranei, cu ocazia împlinirii a 95 de ani.

Apoi, la fel ca anul trecut, în luna iunie va avea loc o punere în scenă la scară redusă a tradiţionalei parade de ziua oficială a reginei, pe domeniul regal de la Windsor. Fără fastul de altădată, regina a asistat la parada militară aşezată pe un jilţ, într-un cort cu pretenţii, cu doar doi oficiali alături de ea. 

Ultima ocazie cu care membrii familiei regale s-au adunat în formulă completă la balconul Palatului Buckingham a fost la parada Trooping the Colour din iunie 2019.

Trooping the Colour este evenimentul care marchează aniversarea oficială a unui suveran britanic încă din anul 1748, începând cu Regele George al II-lea.

Foto: profimedia

Comentarii

Modifică Setările