News

Regina crimelor şi a frumuseţii. Fosta adeptă a lui Charles Manson cere o nouă şansă

Regina crimelor şi a frumuseţii. Fosta adeptă a lui Charles Manson cere o nouă şansă

Numele lui Leslie Van Houten probabil că nu vă spune prea multe. Însă cel al criminalului care a terorizat america în anii 70, Charles Manson, acum în vârstă de 82 de ani, vă este cu siguranţă cunoscut. Leslie Van Houten În 1971, aceasta a fost condamnată la moarte Ei bine, această Leslie avea doar 19 ani când s-a alăturat cultului morţii care-l avea ca lider pe sângerosul criminal, cel care se face vinovat şi de asasinarea actriţei Sharon Tate, soţia regizorului Roman Polanski, în anul 1969, în momentul în care aceasta era însărcinată în opt luni şi jumătate.

Ei bine, Manson îşi formase în acele vremuri un fel de familie de adepţi ai crimelor sângeroase, un cult care a strâns laolaltă mai mulţi tineri debusolaţi, care urmau ordinele lui Manson şi pe care acesta i-a transformat în criminali.

Evident că, odată prinşi, toţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, iar printre ei se numără şi tânăra, pe atunci, Leslie Van Houten (68), o fostă regină a frumuseţii din Los Angeles şi adeptă a mişcării hippie, care a fost implicată în două crime la doar 19 ani. Aceasta ar fi participat activ la înjunghierea mortală a soţilor Leno şi Rosemary LaBianca.

De la stânga la dreapta: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel şi Leslie Van Houten, membre ale cultului Manson

Odată prinsă, alături de restul găştii lui Manson, în 1971, Leslie Van Houten a fost condamnată şi a devenit cea mai tânără femeie condamnată la moarte din statul California. Cu toate acestea, adepta lui Manson a avut parte de un nou proces, iar sentinţa i-a fost schimbată în închisoare pe viaţă.

Astăzi, criminala cu chip frumos, ajunsă la 68 de ani, ar putea avea o şansă să iasă de după gratii mulţumită unei schimbări în legislaţia penală a statului California.

Schimbarea permite celor care au comis infracţiuni atunci când aveau mai puţin de 23 de ani să ceară o audiere pentru eliberare pe cauţiune.

Leslie are azi 68 de ani

La cei 19 ani ai săi, Van Houten a fost cea mai tânără membră a clanului sângeros Manson, iar astăzi, ajunsă aproape de 70 de ani, fosta criminală ar putea fi eliberată şi pentru bună purtare, dar şi pentru faptul că a apelat la terapie în toţi aceşti ani petrecuţi în închisoare. Mai mult, aceasta susţine că Manson i-ar fi spălat creierul şi că, în momentul în care l-a întâlnit, era prea imatură pentru a-şi da seama de gravitatea faptelor ei.

Modifică Setările