News

Regina Letizia vs. Ducesa de Cambridge: „Războiul“ celor două roze

Regina Letizia vs. Ducesa de Cambridge: „Războiul“ celor două roze

În colţul iberic o avem pe Regina Letizia, de 41 de ani, soţia noului suveran spaniol Felipe al VI-lea. În sobrul Albion, găsim o „Prinţesă a inimilor“ şi o viitoare regină, de 32 de ani, jumătatea mai bună a lui William. Cine va străluci mai tare, în lumea celor cu sânge albastru: britanica cea clasică sau spanioloaica ceva mai focoasă?

Runda 1: Avantaj Kate

Competiţia dintre cele două viitoare regine a început încă din prima zi. Din prima zi în care au devenit, oficial, jumătăţi regale. În cazul Letiziei, este vorba de 22 mai 2004, când fosta jurnalistă a îmbrăcat o rochie de mireasă în nuanţa fildeşului, cu o trenă de aproape cinci metri, în timp ce, pe cap, a purtat o tiară din platină cu diamante, aceeaşi care a împodobit-o şi pe Regina Sofia, în urmă cu 42 de ani. Un veşmânt fin, a cărui linie a fost urmată, parcă, şi de Kate Middleton, când şi-a ales rochia de mireasă, semnată Alexander McQueen, la mult mai fastuoasa ei nuntă regală, pe 29 aprilie 2011. Rochii un pic cam sobre pentru gustul nostru, mai ales a Letiziei. Perfecte pentru gustul caselor regale, însă...

Runda 2: Meci Egal

Au trăit pe pielea lor finalul fericit din basme, în care fata din popor cucereşte prinţul cel chipeş. Să luăm cazul Letiziei Ortiz, cu origini modeste. Nepoată a unui şofer de taxi şi fiica unei infirmiere şi a unui jurnalist, frumoasa spanioloaică a reuşit, însă, să devină un nume în televiziune, înainte ca privirea regală să se oprească asupra ei. Spre deosebire de Kate, al cărei unic job după absolvirea facultăţii a fost la divizia de accesorii a brandului Jigsaw. Cam superficial, nu-i aşa? Pe de altă parte, nici familia Middleton nu este una cu care un cap regal să-şi fi dorit să se înrudească, părinţii ducesei lucrând ca asistenţi de zbor, înainte de a-şi deschide firma de accesorii pentru petreceri, Party Pieces. Totuşi, background-ul lui Kate este mai curat decât al Letiziei, trecută printr-un divorţ, după ce a fost căsătorită între 1998 şi 1999 cu scriitorul Alonso Guerrero Pérez. Ca să nu mai vorbim de poza topless pentru coperta unui CD, în anii ’90! Aşadar, Letizia este prima femeie divorţată de pe tronul Spaniei, lucru nemaintâlnit până acum.

Runda 3: Meci Egal

Atât Kate, cât şi Letizia sunt două etaloane naţionale, când vine vorba despre ce este IN şi ce-i OUT în fashion. Dar şi în materie de regim alimentar, căci, în cazul celor două, măsura M este atât de passé. Pentru fiecare an de mariaj regal, cele două prinţese au dat, parcă, la schimb câte un kilogram, ajungând să fie catalogate drept anorexice. Unele cu coroană, însă. Revenind la modă, observăm că ambele prinţese au grijă să poarte branduri naţionale, dând un avânt nesperat vânzărilor acestor magazine. Printre preferatele Letiziei se numără nume „comune“ precum Zara şi Mango, dar şi unele mai pretenţioase, ca Felipe Varela şi Lorenzo Caprile. La rândul ei, Kate şi-a câştigat renumele de prinţesă chivernisită, care face cumpărături cu gust de la Topshop, Whistles and Hobbs sau Jenny Packham.

Runda 4: Avantaj Letizia

Deşi, la o primă vedere, ai zice că prinţesele se îmbracă de la acelaşi magazin, există totuşi o diferenţă de atitudine în stilul lor. Din ziua în care Kate a devenit ducesă, fustele scurte au dispărut, treptat, din garderoba ei, înlocuite de unele cu o lungime conservatoare. Am putea foarte bine să-i spunem lungimea Regina Elisabeta… Letizia, în schimb, deşi cu nouă ani mai în vârstă decât „rivala“ britanică, este mult mai tânără în combinaţii vestimentare. Viitoarea regină îndrăzneşte să poarte leggings din piele, şalvari şi sandale cu ţinte. Despre Kate şi veşnicii ei pantofi nude nici nu mai vrem să comentăm….

foto: guliver/getty images/rex features/splash news, hepta

Modifică Setările