Royals

Regina uitată a Belgiei. Superba Donna Paola Ruffo de Calabria a fost, odată, rivala celebrei Grace Kelly

Regina uitată a Belgiei. Superba Donna Paola Ruffo de Calabria a fost, odată, rivala celebrei Grace Kelly camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

A fost una dintre cele mai frumoase regine europene.

O regină a unui regat mai puţin popular, ce-i drept, al Belgiei, care a purtat această titulatură până în 2013, când soţul ei, Regele Albert al II-lea al Belgiei, i-a cedat tronul fiului său cel mare, actualul Rege Filip.

Pe 11 septembrie, aceasta a aniversat vârsta de 83 de ani, prilej pentru noi să dăm anii înapoi şi să ne amintim de frumuseţea şi eleganţa acestei foste regine consoarte. 

Italiancă de origine, născută în familia Prinţului Ruffo de Calabria, Donna Paola Ruffo de Calabria a fost considerată, în tinereţe, ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din Europa. Frumuseţea şi stilul acesteia au fost comparate cu ale legendarei Grace Kelly, iar de-a lungul anilor 60 şi 70, aceasta era una dintre ţintele preferate ale fotografilor.

La doar 21 de ani, aceasta l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soţ, pe atunci Prinţul moştenitor Albert al Belgiei, cu care Paola avea să se căsătorească în 1959.

Un mariaj care avea să se lovească de probleme încă de la începutul lui, cei doi soţi devenind foarte curând distanţi, ba chiar, spun unele surse, ducând vieţi separate, cu relaţii extramaritale de ambele părţi. Una dintre aceste aventuri, a Regelui Albert, de data aceasta, a dus la naşterea unui copil din flori, o fiică pe care Albert avea s-o recunoască forţat de-abia după ce a abdicat.

La apusul vieţii lor, fosta regină Paola şi fostul rege Albert, acum în vârstă de 86 de ani, trăiesc într-o mai mare armonie decât în anii tinereţii, bucurându-se de nepoţii lor regali şi uitând de momentele de cumpănă din mariajul lor.

Foto: Profimedia, Royal Addicted on Instagram

Comentarii

Modifică Setările