News

Reîntâlnire "Liceenii", după 31 de ani

Reîntâlnire "Liceenii", după 31 de ani

Seria-fenomen din cinematografia românească nu doar că a devenit emblematică pentru o generaţie întreagă, dar a şi legat prietenii trainice. Drept dovadă şi reuniunea emoţionantă a trei dintre actorii principali.

Dacă reuniuni ale "Liceenilor" s-au tot făcut, marele absent era Tudor Petruţ, interpretul lui Şerban, care s-a stabilit în America de 27 de ani. El trăieşte în Los Angeles alături de soţia sa româncă şi de cei doi copii ai lor şi, pe lângă activitatea de scenarist şi editor, predă algebră elevilor dintr-un liceu din Orange County (dacă vă amintiţi, şi în "Liceenii" era cel mai bun la matematică!).

   

Despre viaţa lui în Statele Unite s-au interesat şi reporterii emisiunii "În premieră", care au realizat un amplu reportaj cu Tudor Petruţ "acasă, în America".

Revenit în ţară pentru o vacanţă prelungită, el şi-a reîntâlnit doi dintre colegii de platou, pe Ştefan Bănică Jr. şi pe Mihai Constantin, cu care forma pe vremuri trioul de foc din "Liceenii". În anii '80-'90, ei erau starurile cinema-ului românesc modern, revelaţiile noului val, fiind propulsaţi, e-adevărat, şi de legăturile de rudenie pe care le aveau cu alţi artişti celebri. Dacă Bănică Jr. a crescut în umbra şarmantului său tată, Ştefan Bănică, iar Mihai Constantin a evoluat şi el într-o familie de actori, fiind fiul actorului George Constantin şi nepotul actriţei Tamara Buciuceanu-Botez, Tudor Petruţ era nepotul lui Emanoil Petruţ. Toţi trei, însă, au dovedit că, dincolo de aceste filiaţii, aveau un talent înnăscut.

Acum, la 31 de ani de când filmau sub îndrumările regizorale ale lui Nicolae Corjos, cei trei s-au revăzut într-o ambianţă relaxată, pe care Ştefan Bănică Jr. a ţinut s-o imortalizeze într-un instantaneu intitulat sugestiv "Reuniunea de clasă: Ionică, Mihai, Şerban!", care a primit deja peste 35.000 de aprecieri de la fanii internauţi.

Modifică Setările