Case Regale

Relaţia dezastruoasă a Prinţesei Diana cu mama ei, Frances. De ce a părăsit-o aceasta în copilărie?

Relaţia dezastruoasă a Prinţesei Diana cu mama ei, Frances. De ce a părăsit-o aceasta în copilărie? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Atunci când Diana a plecat dintre noi, în accidentul de maşină din august 1997, relaţia acesteia cu mama ei era una compromisă.

Prinţesa Diana şi mama ei, Frances Spencer, nu se mai aflau în termeni buni încă din momentul divorţului primei de Prinţul Charles, în anul 1996, după despărţirea care a survenit în 1992.

Dar relaţia Dianei cu Frances a fost tensionată încă din copilăria fostei Prinţese a Inimilor, atunci când, la doar şapte ani, aceasta a fost martora unui divorţ urât între părinţii ei, aceasta sfârşind prin a locui împreună cu tatăl ei, Contele John Spencer.

Motivul divorţului? Mama Dianei şi-a părăsit soţul pentru a fi împreună cu un moştenitor bogat din Australia, pe numele lui Peter Shand Kydd. Frances i-a promis, atunci, Dianei, că se întoarce să o viziteze, dar n-a mai făcut-o, mult timp de-atunci.

Peste ani, în luna iunie 1997, cu doar două luni înainte ca Diana să-şi găsească sfârşitul, ea şi mama ei au avut o conversaţie dureroasă la telefon, una la care a fost martor şi fostul ei majordom, Paul Burrell.

Acesta avea să povestească în cadrul anchetei realizate după moartea Dianei că mama acesteia, Frances, a jignit-o şi i-a vorbit foarte urât, strigându-i că este o prostituată care-şi face de cap cu bărbaţi musulmani. 

Aluzia a fost cu direcţia chirugului Hasnat Khan şi a moştenitorului Harrods, Dodi Al Fayed, ultimii doi iubiţi ai Prinţesei Diana. 

A fost ultima conversaţie dintre mamă şi fiică, Frances gâsindu-şi, în cele din urmă, sfârşitul la vârsta de 68 de ani, în 2004, suferindă de Parkinson şi cancer cerebral.

Comentarii

Modifică Setările