Case Regale

Renegata imperială s-a căsătorit astăzi! Prinţesa Mako a Japoniei este soţia unui japonez de rând şi renunţă la titlul ei regal

Renegata imperială s-a căsătorit astăzi! Prinţesa Mako a Japoniei este soţia unui japonez de rând şi renunţă la titlul ei regal camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Prinţesa Mako a Japoniei s-a căsătorit astăzi cu alesul inimii ei, un japonez de rând pe numele lui Kei Komuro, renunţând, odată cu asta, la titlul ei şi toate privilegiile imperiale.

În vârstă de 30 de ani, nepoata Împăratului Naruhito şi fiica cea mică a Prinţului Akishino, i-a spus Da celui care-i este logodnic din 2013, un japonez de aceeaşi vârstă cu ea, în cadrul unei ceremonii care n-a avut parte de grandoare regală şi care s-a desfăşurat departe de ochii presei, în Tokyo. După ceremonia de nuntă organizată într-un loc care n-a fost dezvăluit, proaspeţii însurăţei au ţinut o conferinţă de presă în lobby-ul unui hotel din Tokyo, cerându-şi scuze pentru toată agitaţia cauzată de relaţia lor.

Cea care va purta, de-acum, numele soţului ei şi se va recomanda Mako Komuro a fost fotografiată, de dimineaţă, părăsind palatul imperial şi luându-şi rămas bun de la familia ei.

Drumul lor către altar n-a fost deloc uşor, dimpotrivă. Cuplul care s-a întâlnit pentru prima dată la facultate, în 2012, a fost vânat încontinuu de presă şi ţinta unor comentarii publice greu de digerat, despre capacitatea tânărului Komuro de a fi soţul unei fiice imperiale. În ultimii ani, aşadar, presiunea asupra cuplului a fost atât de intensă, încât prinţesei i s-a pus diagnosticul de tulburare de stres post-traumatic.

Nunta celor doi a fost planificată iniţial pentru 2018, dar a trebuit amânată după ce s-a aflat că mama viitorului mire imperial îi datorează circa 40.000 de dolari unui fost iubit. O parte din aceşti bani, susţine presa japoneză, au fost folosiţi pentru a plăti şcolarizarea tânărului Komuro. Toate acestea i-au creionat o imagine deloc flatantă lui Komuro, de parvenit şi materialist, o etichetă de care s-a străduit în zadar să scape.

Odată măritată, fosta Prinţesă Mako a renunţat chiar şi la moştenirea ei regală, de circa 1,4 milioane de dolari, şi va duce o viaţă normală departe de Japonia, la New York, acolo unde Komuro lucrează într-un birou de avocatură din Manhattan şi îşi aşteaptă rezultatele la examenul pentru Barou.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările