News

Rică Răducanu a fost operat. Fostului portar i-a fost extirpată o tumoră

Rică Răducanu a fost operat. Fostului portar i-a fost extirpată o tumoră camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Fosta mare stea a fotbalului românesc a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Rică Răducanu este internat la Spitalul Colentina din Capitală şi a fost supus unei operaţii de îndepărtare a unui adenom de prostată, cea mai frecventă tumoare benignă care îi afectează pe bărbaţii trecuţi de vârsta de 60 de ani.

Este, într-adevăr internat, a avut un adenom de prostată, cu o retenţie urinară. Domnul Rică Răducanu a şi fost supus unei intervenţii chirurgicale, s-a scos acel adenom, este în afara oricărui pericol”, a declarat pentru MEDIAFAX dr. Ioan Bogdan Furtună, purtătorul de cuvânt al Spitalului Colentina.

Potrivit sursei citate, săptămâna viitoare Rică Răducanu va fi externat.

Necula "Rică" Răducan este unul dintre cei mai mari portari pe care fotbalul românesc i-a cunoscut în perioada 1972-1975, performanţele sale fiind recompensate cu două Cupe ale României. După zece campionate jucate pentru Rapid, echipa în care a debutat, a trecut la Sportul Studenţesc şi apoi la Steaua, în anul 1978, echipa cu care a cucerit a treia Cupă a României din cariera sa.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, având la activ 329 de meciuri jucate în prima divizie, iar în echipa naţională 61 de selecţii. Este recunoscut ca personalitate a sportului românesc fiind considerat portarul care a dominat "viaţa fotbalistică" în perioada 1965 si 1978. Fostul fotbalist a fost decorat, în martie 2008, de preşedintele Traian Băsescu cu "Meritul Sportiv" Clasa III, alături de Cornel Dinu şi Mircea Lucescu, reprezentanţi ai generaţiei care a participat la Campionatul Mondial din Mexic din 1970.